Edirne İş Dünyası Temsilcileri Bişder İftarında Buluştu

Edirneli sanayici ve işadamları Balkan İş Dünyası Dayanışma Derneği (BİŞDER)’nin iftar yemeğinde bir araya geldi.

Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)’na bağlı Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu (MARİFED) bünyesinde faaliyet gösteren BİŞDER’in düzenlediği geleneksel iftar yemeğine geniş bir katılım oldu.Edirne Valisi Gökhan Sözer, Belediye Başkan Yardımcısı Nihan Akdere, Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Çetin, Edirne Müftüsü Ömer Taşçıoğlu, Arda Meriç Özel Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sezgin çok sayıda sanayici ve işadamı katıldı.

Meriç Nehri kenarındaki Lalezar Restaurant’ta verilen iftar yemeği müftünün duasıyla tamamladı.
İftar programında konuşan Edirne Valisi Gökhan Sözer, BİŞDER’in ildeki sanayici ve işadamlarını bünyesinde toplayarak organize olmalarını ve bir sinerji ortamı oluşturduğunu söyledi.

Dünyanın her tarafının keşfedilmeye, yatırım yapmaya açık olduğunu ifade eden Sözer, derneğin iş dünyası temsilcilerini üst kuruluşları ve TUSKON’la birlikte uluslararası alanda bir organizasyon haline getirdiğini kaydetti.

Sözer, “Ancak bakir sahalara ulaşmak, gidilmeyen yerleri keşfetmek ayrı bir meziyet ve avantaj sağlar. İşte TUSKON vasıtasıyla Türkiye ekonomide Afrika’yı keşfetmiştir. Afrika’nın kapıları, ekonomik, ticaret ve iş birliği anlamında bu vasıta ile açılmış, bunu da hükümetimizin Afrika açılımıyla bu yatırım ve teşebbüs desteklenmiştir. Dünyanın en büyük kıtası fakir ve mazlum olmakla birlikte bu teşebbüslerle ülkemize açılmış ve daha fazla yakınlaşmıştır.” dedi.

BİŞDER Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim İplikçioğlu, Edirne’yi büyüyen Türkiye’nin ekonomik lokomitifi haline getirmek istediklerini belirtti.

TUSKON çatısı altında dünyanın dört bir yanını dolaşan işadamlarının ortaya koyduğu iş modelini dernekleri vasıtasıyla Edirne’de uyguladıklarını anlatan İplikçioğlu, bu kapsamda BİŞDER üyelerine yönelik yurtdışı gezileri, fuarlara katılım ve bilgilendirme programları gerçekleştirdiklerini kaydetti.