Bursalı Sivil Toplum Örgütlerinden 'suriye ve Arakan'a Sahip Çıkın' Çağrısı

Bursa’da bir araya gelen sivil toplum örgütü üyeleri, Suriye’de Esed yöretiminin, Arakan’da da Budist grupların işlediği cinayetlerin durdurulmasını istedi.

Bursa Orhangazi Parkı'nda iftardan önce bir araya gelen ve aralarında İHH, GÜLDER, ÖZGÜRDER ve ASIRDER’in bulunduğu sivil toplum örgütleri, Suriye’de ve Arakan’da yaaşananları kınadı. Suriye’de işlenen cinayetler ve Arakan’daki soykırımı lanetleyen pankart ve dövizlerin açıldığı protesto gösterisine yaşlısından gencine yoğun bir katılım oldu. Grup, Müslümanlara karşı işlenen cinayetlerin durdurulmasını istedi. Programa katılan sivil toplum kuruluş temsilcilerinin kısa konuşmalarının ardından basın açıklaması ile uygulanan katliamlar kınandı. Sivil koplum kuruluşları adanı basın açıklaması yapan Zafer Çınar, "Bugün burada toplanmamızın nedeni; Ramazan ayında bile zincire vurulmayan şeytanların akıttığı kardeş kanına kayıtsız kalmayacağımızı göstermek içindir. Başta Suriye ve Arakan olmak üzere dünyanın bir çok yerinde müslümanlar katlediliyor." dedi.

Bütün cinayet ve soykırımlara rağmen başta Büyük Milletler olmak üzere insan hakları kuruluşlarının sessiz kaldığını belirten Zafer Çınar, "Suriye ve Arakan’da müslümanların yaşadığı tüm bedledelredi cereyan eden hadiseyer karşısında Müslümanlar olarak yapmamız gereken ilk yey sorumluluklarımızın farkına varmaktır." diye konuştu.

Ayrıca eylemde Suriye’ye destek veren Rusya’ya da tepki gösterildi. ‘Katil Rusya Suriye’den defol’ şeklinde slogan atan grup, ayrıca Arakan müslümanlarının yalnız olmadıklarını attıkları sloganlarla belirtmeye çalıştı. Basın açıklamasının ardından yapılan dua ile program sona erdi .