Tunceli’de “Munzur’un Sessiz Çığlığı” Defilesi

Tunceli’de aralarında Yeliz Öney, Merve İldeniz ve Ece Gürsel’in de yer aldığı 12 ünlü manken, “Munzur’un Sessiz Çığlığı” adlı defilede kentin yerel motiflerini taşıyan kıyafetlerle podyuma çıktı.

12. Munzur Kültür ve Doğa Festivali kapsamında Pertek ilçesi Termal Otel’de özel bir firma tarafından düzenlenen defilede 12 ünlü manken, Tuncelili Gülendam Ergen’in tasarımı olan kentin yerel motiflerinin modernize edildiği kıyafetlerle podyuma çıktı.

Defile sonunda mankenler, podyuma Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden ve açılım takımı olarak nitelendirilen Dersimspor formaları ve kaşkolleriyle çıktı. Yaklaşık bir saat süren defile sonrası mankenlere Tunceli’ye geldikleri için teşekkür eden tasarımcı Gülendam Ergen, “Son günlerde yaşanan olaylardan ötürü bazı mankenler ailelerin baskılarıyla son anda gelmekten vazgeçti. Gelen mankenlere cesaret ve katkılarından ötürü teşekkür ediyorum" dedi

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç de, defileyi izledikten sonra mankenlerle tek tek tokalaşarak teşekkür etti. Manken Ece Gürsel, defile teklifi aldığında hiç düşünmeden evet dediğini belirterek, “Tunceli’den defile için teklif geldiği için hiç düşünmeden evet dedik. Buranın sadece terörle anılmamasını, burada da çok güzel bir hayat olduğunu görmek ve insanlara da bunu göstermek istedik. Çorbada ufacık bir tuzumuz olmuşsa ne mutlu bizlere" diye konuştu

Manken Yeliz Öney ise, “Tunceli’ye ilk defa geliyorum. Çok keyifli, çok güzel bir yer. Daha kurak, daha çorak bir yer bekliyordum. Bayağı bayağı yeşil. Nimetlerinden yararlanabildiğimiz kadar yararlandık. İnşallah en kısa zamanda bir daha gelmek isteriz" dedi.

Defileyi izleyen vatandaşların çoğu ise, hayatlarında ilk defa defile izlediklerini ve çok beğendiklerini söyledi.

Defilenin ardından eski mankenlerden Tuğba Özay konser verdi

Tunceli’de bu yıl 12.’si düzenlenen Munzur Kültür ve Doğa Festivali, panel, söyleşi, film gösterimleri ve konserlerle 29 Temmuz’a kadar devam edecek .
Kaynak: İHA