Belediye Başkanı Behçet Saatcı Çalışmaları Yerinde İnceledi

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, beraberinde Başkan Yardımcısı Metin Talaş ve Fen İşleri Müdürü Mete Karacadağ ile birlikte mahalle, mahalle çalışmaları yerinde inceledi.

İncelemeler sırasında konuşan Saatcı, “Dispanser Sokak’ta ne yapılıyorsa, Menteşeoğlu Mahallesi’nde de aynı çalışmalar yapılmaktadır. Bunun dışında Fen Lisesi 2012-2013 eğitim öğretim döneminde eğitime başlayacaktır. Çalışmalar çok hızlı bir şekilde yürütülmektedir. Mutlaka yetiştirilecek” dedi.

Geçtiğimiz yıl itfaiye aracının bir yangına yol sorunu nedeniyle müdahale edemediği Patlangıç Mahallesi Dravla Mevkii’nde incelemelerde bulunan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, buradaki çalışmaları da inceledi. Başkan Saatcı; “Burada alt yapı çalışmaları tamamlandı ve yollar betonlanıyor. Fethiye manzaralı bu mevkii ileride cazibe merkezi olacak. Biz de belediye olarak bu mevkiinin tüm çalışmalarını tamamlamak üzereyiz. Çünkü burası da bizim belediyemiz sınırları içerisindedir. Yaklaşık 500 konutun bulunduğu bu bölgede Aydem, DSİ ve Telekom ile işbirliği içerisinde çalışmalar tamamlanmak üzeredir. Yaklaşık maliyeti altyapı için 179 bin TL, üstyapı için de 264 bin TL harcanacak, ekipler ise tamamen belediyemizin ekipleridir. Hatta kablolar bile yeraltına alınmıştır. Böylelikle bu bölgenin yol ve altyapı sorunlarını da aşmış olacağız” dedi.

Özellikle yeşil alan konusunda yapılan çalışmaların oldukça memnunluk verici olduğunu belirten Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye nüfusunun 100 binin üzerine çıkmaması gerektiğini, aksi taktirde güzelliğinin bozulacağını ve fazlasını kaldıramayacak bir şehir olduğunu söyleyerek, Vadi içerisinde yapılan yeşil alan ve parkta incelemelerde bulunarak, böyle bir mübarek Ramazan ayında ve 50 derece sıcaklıkta çalışan işçilere çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

HER MAHALLEYE HİZMET
Fethiye’de en yakın mahalle ile en uzak mahallelere aynı hizmetleri götürdüklerini belirten Başkan Saatcı, Menteşeoğlu Mahallesi Yenievler mevkiinin Karaçulha sınırında olduğunu, yine de uzak olması nedeniyle hizmetlerin aksamadığını vurguladı. Özellikle ana ve ara yolların parke döşeme çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

Saatcı; “Fethiye Belediyesi olarak en yakın ve en uzak mahallelerimizin altyapı ve yol çalışmalarını tamamlıyoruz. Burada diğer mahalleler gibi altyapı ve üstyapı çalışmalarımızı tamamladık. Kabloları yeraltına aldık. Sadece bazı bölgelerde kaldırımlar kaldı. Bu mahalleye bir sözümüz vardı. Onu da yerine getirdik. Görüldüğü gibi sokaklar güzel olunca bu binalara da yansıyor, planlı, projeli ve ruhsatlı binalarla da güzel bir görünüm sağlamaktadır. Bizim istediğimiz yapılanlara sahip çıkıp, korumalarıdır” dedi.

FEN LİSESİ MUTLAKA YETİŞECEK
Mahallelerdeki çalışmalar dışında Fethiye Belediyesi Fen Lisesi inşaatındaki çalışmaları inceleyen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Başkan Yardımcısı Metin Talaş ve Fen İşleri Müdürü Mete Karacadağ, buradaki görevlilerden bilgiler aldı. Bazı söylentilerin olduğunu ifade eden Başkan Saatcı; “Çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Mutlaka yeni döneme okulumuzu açacağız. Bazı söylentiler var okul yetişmeyecek diye. Bunun aslı yoktur. 76 öğrencimiz bu dönemde burada eğitime başlayacaktır. 30 Temmuz itibarıyla da çevre peyzaj düzenleme ihalesi yapılacaktır. Hani bakıldığı zaman yetişmeyecek gibi görünüyor ama mutlaka yetişecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu okul sadece Fethiye Belediyesi’nin maddi kaynaklarıyla yapılmaktadır. Bunun dışında Milletvekillerimizin okulun açılmasında verdikleri desteklerden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

ÇATALARIK GELECEĞİN CAZİBE MERKEZİ OLACAK
Fethiye Belediyesi Fen Lisesi inşaatında incelemelerde bulunduktan sonra Çatalarık Mahallesi’ne geçen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı buradaki çalışmalar konusunda da basın mensuplarını bilgilendirdi. Saatcı özellikle Değirmenbaşı mevkiinde üniversite kampüsü kurulmasının ardından Çatalarık Mahallesi’nin cazibe merkezi olacağını, bu nedenle de tüm ara ve ana caddelerin parke döşeme çalışmalarının ve kaldırım çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

Saatcı; “Bu mahalle ileride çok özel bir yer olacak. Tabi ki Değirmenbaşı mevkiinin üniversite kampus alanı olarak tahsisi gerçekleşirse. Burada altyapısı, yollar, çocuk oyun alanları, salon, gibi çalışmalar tamamlandı. Sadece Park Bahçe Müdürlüğümüzün bazı çalışmaları kaldı. Yani bir Dispanser Sokak, Babataşı Mahallesi’nde neler yapılıyorsa burada da yapılmaktadır. Uzun vadede yatırım yapılacak yerlerden birisidir. Sosyal tesis, yeşil alanıyla tüm çalışmalar tamamlanıyor. Tamamlandığı zaman Fethiye’nin cazibe merkezlerinden birisi olacaktır. Zaten Ramazan nedeniyle burada da iftar çadırı kurduk. Hani bir söz vardır; kenar mahallelerde neler oluyor diye işte görüldüğü gibi her şey yapılmaktadır” dedi.

“FETHİYE’NİN EĞRİLERİNİ DOĞRULTUYORUZ”
Foça Mahallesi’nde bulunan Mut Deresi üzerindeki eğri köprü olarak bilinen köprünün kaldırılarak, modern bir köprü yapılmasını değerlendiren Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı; “Fethiye’nin eğrilerini doğrultmaya devam ediyoruz” dedi.

Saatcı; “Bilindiği gibi daha önce burada eğri köprü vardı. Birçok kez buralar köprünün taşması sonucunda sel olumsuz görüntüler oluşuyordu. Şimdi buraya modern bir köprü yaptık. Bunun dışında birçok proje ile toplama kanalları ile olumsuzluklardan kurtulmak için çalışmalar yapılmaktadır. Diğer mahallelerde olduğu gibi burada da altyapı çalışmaları ve tellerin yeraltına alma çalışmaları yapılmaktadır. Şimdi bu köprünün yapılmasıyla buradaki vatandaşlarımız rahat bir nefes aldı. Diğer çalışmalar tamamlanınca da diğer mahallelerimiz gibi Burada Aydem, Telekom, Geka projesiyle her yönüyle her türlü altyapı problemlerini çözdük” diye konuştu.

Çalışmalarla ilgili olarak Fen İşleri Müdürü Mete Karacadağ ve Başkan Yardımcısı Metin Talaş, teknik bilgiler aktardılar. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, beraberinde Başkan Yardımcısı Metin Talaş ve Fen İşleri Müdürü Mete Karacadağ, Amatör Balıkçı Küçük Tekne Bağlama Yeri ve Uğur Mumcu Parkı’nda da incelemelerde bulundular .
Kaynak: İHA