Plato MYO Yeni Bölümlerle Büyüyor

Adana’da geçtiğimiz yıl kurulan Plato Meslek Yüksel Okulu (MYO) bünyesinde yeni açılacak olan ‘Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik’ bölümünde ‘edexel akreditasyon’ sistemiyle eğitim verilecek.

Öğrencilerin bu sistemle aldığı eğitim, yurtdışında da kabul görüyor. Yurt genelinde 8 ilde eğitim öğretim hizmeti sunan, Adana’da da Olgunlaşma Enstitüsü bünyesinde geçen yıl kurulan Plato (MYO), Çocuk Gelişimi bölümünde verdiği eğitimlerin ardından, ‘Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik’ gibi istihdam alanı geniş olan bölümler açarak büyümesini sürdürüyor.

Merkez ilçe Seyhan’da bulunan Adana Olgunlaşma Enstitüsü binasında faaliyet yürüten Plato, Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik bölümünü hayata geçirdi. Bu bölümde ‘edexel akreditasyon’ sistemiyle eğitim alacak öğrenciler, çevirmenliğe ilişkin kurumsal bilgilerin yanı sıra uygulamaya yönelik beceriler de kazanacak. Bu bölümde öğrenciler, yeminli tercümanlık büroları, simultane tercümanlık, özel çevirmenlik ve turizm rehberliği gibi bir çok istihdam alanına hazırlanırken, aldıkları eğitim yurt dışında da kabul görecek. Böylelikle öğrenciler, İngiltere gibi ülkelerde eğitimine kaldığı yerden devam edebilecek.

Plato MYO Müdür Yardımcısı Gülay Görgülü, yeni açılacak bu bölüm için 26 kişilik kontenjan belirlendiğini bu rakamın ilerleyen dönemlerde artacağını kaydetti.

Görgülü, Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik bölümünde 3 öğrenci için yüzde 100 burs olanağı, 23 öğrenci için ise yüzde 50 burs olanağı sağlandığını belirtti.

“TEORİ VE UYGULAMA BİR ARADA”
Okul öncesi eğitimin öneminin git gide artığı günümüzde, üniversite tercihleri arasında başı çeken bölümlerden biri olan Çocuk Gelişimi Bölümüyle ilk öğrencilerini yetiştirmeye başlayan Plato, bu bölümdeki öğrencilerini okul öncesi eğitim merkezleri, gündüz bakım evleri, çocuk yuvaları ve kreş gibi yine istihdam alanı gittikçe büyüyen iş kollarına hazırlıyor.

Plato MYO Müdür Yardımcısı Gülay Görgülü bu bölümün kontenjanının 50’ye çıkarıldığını ifade ederek, “Çocuk Gelişimi bölümünde 5 öğrenciye yüzde 100 burs imkanı, 45 öğrenciye de yüzde 50 burs imkanı sağlıyoruz” dedi.

Görgülü, ilgili bölümlerin eğitiminin verildiği meslek liselerinden mezun olan öğrencilerin bu bölümlere sınavsız geçiş yaparak girebileceklerini, diğer liselerden mezun olan öğrencilerin ise YGS barajını aşarak girebileceklerini vurguladı .
Kaynak: İHA