Simav’ın Peri Bacaları Turizme Kazandırıldı

Kütahya Simav’da ilçeye bağlı Yeniköy beldesi sınırları içerisindeki ormanlık alanda geçen yıl ortaya çıkarıldıktan sonra SİT alanı ilan edilen peri bacalarına kolay ulaşım için 2.6 kilometrelik yol yapım çalışması tamamlandı.

Simav Orman İşletme Müdürü Enver Yıldırım, peri bacalarına ulaşım için yaptıkları 2.6 kilometrelik yolun aynı zamanda orman envalerinin taşınması ve muhtemel yangınlarda da işletmeye kolaylıklar sağlayacağını kaydetti.

Açtıkları yol ile peri bacalarını görmek isteyen vatandaşlarla yerli ve yabancı turistlerin bölgeye artık kolayca ulaşabileceğini ifade eden Yıldırım, “Yaptığımız çalışmaların hem işletmemize hem de bölgeye gelecek turistlere hizmet edecek olması bizleri sevindirdi. Tabiat harikası böyle bir güzelliğin insanlığın hizmetine sunulmasında Orman İşletme Müdürlüğümüz olarak katkı sağlamaktan büyük bir onur duymaktayız. Türkiye’de sadece Ürgüp’te bulunan ve yılda pek çok yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Peri bacalarının bir benzerinin de Simav’da bizim sorumluluk alanımız içerisinde ormanlık bir alanda ortaya çıkması karşısında üzerimize düşen görevi yaptığımıza inanıyorum” dedi.

Peri bacalarının bulunduğu ormanlık alanın sınırları içerisindeki Yeniköy beldesinin CHP’li Belediye Başkanı Mehmet Çakır, “Peri bacalarına ulaşımı sağlayacak yolun açılması elbette bizleri de hem sevindirdi hem de hareketlendirdi. Peri bacalarının ortaya çıkması ile Yeniköy beldemiz de Türkiye’nin sayılı turistik alanları içerisine girecek. Bölgemize her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin gelmesini bekliyoruz. Belediye olarak peri bacalarının bulunduğu bölgeye gerekli hizmetlerde bulunmak asli görevlerimiz arasında. Böylesine harika bir yeri beldemize kazandırdıkları için Kaymakamımız sayın Yüksel Ünal, Orman İşletme Müdürümüz Enver Yıldırım’a, Kütahya İl Turizm Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye personelinden Mehmet Ali Ordu (44),” Bin yılda erozyon sonucu oluştuğuna inandığımız peri bacaları geçen yıl tesadüfen ortaya çıkarıldı. Kimse tarafından bilinmiyordu. Şimdi ulaşımın sağlanması ile hizmete açılmış bulunuyor. Turistleri bekliyoruz. Peri bacalarını görmek için artık Ürgüp’e gitmeye gerek kalmadı” dedi .
Kaynak: İHA