CHP Milletvekillerinden Oluşan Bir Heyet, Yarın Gümilcine'de Sadık Ahmet'i Mezarı Başında Anacak

Batı Trakya Türk toplumunun lideri Dr. Sadık Ahmet'in ölümünün 18. yıl dönümü dolayısıyla, CHP milletvekillerinden oluşan bir heyet, yarın Gümilcine'de Ahmet'i mezarı başında anacak.

CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, yaptığı yazılı açıklamada, Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çanakkale Milletvekili Mustafa Serdar Soydan ve Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli'den oluşan heyet ile 24 Temmuz 1995'te hayatını kaybeden Batı Trakya Türk toplumunun lideri Dr. Sadık Ahmet'i mezarı başında anacağını belirtti.

Gürkan, yıl içinde yaptıkları ziyaretler ile de Batı Trakya Türk toplumunun yanında olduklarını kaydetti.

-Sadık Ahmet-

Gümülcine'nin Sirkeli köyünde doğan Dr. Sadık Ahmet, Türk Azınlığın sorunlarını uluslararası alanda duyurmak amacıyla imza kampanyası başlatmış ve yayınladığı bildirilerde, Azınlığa ''Türk'' olarak hitap ettiği için, Yunan mahkemelerinde yargılanarak hapis cezasına mahkum edilmişti.

Batı Trakya-da iki kez bağımsız olarak milletvekili seçilen ve 1993 yılında seçim yasasına getirilen yüzde 3-lük barajın ardından DEB'i kuran Sadık Ahmet, 24 Temmuz 1995 tarihinde Gümülcine-ye bağlı Susurköy yakınlarında otomobilinin Yunanlı bir çiftçinin kullandığı tarım aracına çarpması sonucunda hayatını kaybetmişti.

Muhabir: Necdet Uybaş/Cihan Demirci

Yayıncı: Neşat Ergül
Kaynak: AA