Kemal Kılıçdaroğlu, 'Madımak'ı Anma Törenine Katıldı.

Cumhuriyet Halk Parti Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Madımak Otelinin yakılması sonucu hayatını kaybeden 35 vatandaş için düzenlenen anma törenine katıldı.

Kılıçdaroğlu, “Değerli dosttum Soner Yalçın’a minnet borçluyuz. O toplum için insanlık için yüreği yanan gerçek bir aydının sorumluluğunun ne olması gerektiğini hepimize gösterdi.” dedi 2 Temmuz 1993 yılında Sivas’ta bulunan Madımak Otelinin yakılmasının sonucu hayatını kaybeden 35 vatandaşın anısına anma töreni düzenlendi.

Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma törenine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Gazeteci Müyesser Yıldız, Ayşenur Arslan, Hıncal Uluç, Tarık Akan, Aziz Rutkay katıldı.

Anma töreninde “Menekşeden Önce” isimli Madımak Otelinde olanları anlatan belgesel film gösterime sunuldu. Anma töreninde Gazeteci Müyesser Yıldız, Silivri Ceza Evinde tutuklu bulunan Soner Yalçın’ın mektubunu okudu. Yıldız, ”Biz gazetecilerden terör örgütü çıkarmaya çalıştılar. Cezaevinde birbirimizi tanımıyorduk. Orada kocaman bir aile olarak çıktık. Bundan onur duyuyorum gurur duyuyorum.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, anma töreninde gösterime sunulan “Menekşeden Önce” isimli belgeselin müziklerinin Fazıl Say tarafından yapıldığını hatırlattı. Fazıl Say’ın hapisle yargılandığını ve suçunun sadece düşüncelerini açıklamak olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, ”Bu belgesele ismini veren menekşemizin ağabeyi Koray Kaya 12 yaşında ablası Menekşe Kaya ise 15 yaşında yakılarak katledildiler.” diye ifade etti.

CHP Başkanı Kılıçdaroğlu, Soner Yalçın gibi aydınların hapiste olduğu sürece Türkiye’nin vicdanının hapiste olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Bir aydının tutsak edilmesinin bir ülke için ne kadar maliyetli olduğunu bu belgesel gösteriyor. Soner Yalçın hapse atıldığı için tamamlayamadı. Fakat Soner Yalçın’ın dostları onun eksikliğinin topluma olan maliyetini azaltmak için insanüstü bir gayret göstererek bu belgeseli bitirdiler.” şeklinde konuştu.