Bayburt'ta 4 Gün Sürecek Konferansa 10 Ülkeden, 30 Akademisyen Katılıyor

1. Uluslararası Dinamik, Açınsayarak ve Etkili Öğrenme Konferansı, Bayburt'ta başladı.

Bayburt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ndeki konferansa, Vali Hasan İpek, Belediye Başkan Vekili Selahatttin Karaman, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu ile akademisyenler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Mollamahmutoğlu, yaptığı açılış konuşmasında, eğitimde teknoloji kullanan bir üniversite olmayı hedeflediklerini, bu konferansın bunun için önemli bir altyapı oluşturacağını vurguladı.

Konferansın, ''uluslararası eğitimde teknoloji kullanımı'' temasıyla düzenlendiğini ifade eden Prof. Dr. Mollamahmutoğlu, ''Konferansta 10 farklı ülkeden, 30 akademisyen bildiri sunacak. Sunum dili İngilizce olacak olan konferansta katılımcılar için anında tercüme yapılacak. Amaç, teknolojik imkanların aktif bir biçimde kullanılmasını teşvik etmek ve desteklemek'' diye konuştu.

ABD'den konferans sistemiyle etkinliğe katılan İllionis Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Linguo Bu, ''Keşfe Yönelik Öğrenme ve Dinamik Modelleme Sürecinde Matematiksel Anlayışı Geliştirme'' konulu bir sunum yaptı.

Konferansın ilk günü, verilen resepsiyonla sona erdi.

Dört gün sürecek konferansta, ABD, İtalya, İngiltere, Kanada, Hollanda, İran, Almanya, Ürdün, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye'den katılan akademisyenlerin 29 bildiri sunacağı ifade edildi.

Muhabir: Fatih Mehmet Özcan - Abdulkadir Nişancı / Burak Altunöz

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA