Havza'da Tarım ve Hayvancılık Sempozyumu Düzenledi

Havza'da Tarım ve Hayvancılık Sempozyumu düzenledi.

AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, Havza Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen programda, sempozyumun amacının Samsun'da tarım sorunlarının ve çözüm önerilerinin tespiti olduğunu söyledi.

Dünya nüfusunun hızla arttığını, 20-30 yıl sonra dünyada tatlı su ve tarım ürünleri konusunda ciddi sıkıntılar yaşanacağını aktaran Bakır, ''Toprağımız ciddi manada parçalı ve bu ciddi üretim yapmamızı engelliyor. Ülkemizde maalesef geleneksel üretim devam ediyor. Bunun aşılması gerekir'' dedi.

Birçok ürünün markalaştırılması gerektiğini anlatan Bakır, şunları kaydetti:

''Samsun, bölgemizin ve Karadeniz Havzası'nın en önemli şehri. Birbirimize inanalım ve güvenelim, her işi başarırız. 10 yıllık iktidarımız, vesayetin kalkması yönünde önemli adımlar attı. Vesayetin kalkması, ekonominin güçlenmesi ve demokrasinin gelişmesi için güçlü iktidar şart. Vesayetin kalkması ile güçlü bir ekonomi ve buna bağlı olarak güçlü bir demokrasi gelişecektir. Buna inanıyorum.''

Havza Kaymakamı Erol Rüstemoğlu ise ilçedeki tarım sorununun ülke geneliyle aynı çizgide olduğuna dikkati çekti.

Havza'da 64 bin 500 hektar alanın sulanmasını sağlayacak İbi Sulama Projesi'nin tamamlanmasının önemine değinen Rüstemoğlu, ''Tarımsal üretim ile tarımsal ürünlerin işletilmesinin birleştirilmesi ayrı bir önem arz etmekte. Bu sebepten ötürü Havza Tarımsal Ürün İşleme ve Tarım Makineleri Organize Sanayi Bölgesi'nin bir an evvel hayata geçirilmesi gerekiyor'' diye konuştu.

Muhabir: Özgür Uyaroğlu / Mustafa Çavuş

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA