ABD’li Komutanlardan Büyükşehir’e Ziyaret

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Recep Tokgoz’ü Antalya liman ziyaretinde bulunun ABD Deniz Kuvvetleri USS Abraham Lincoln adlı nükleer takatli uçak gemisi komutanları ziyaret etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Recep Tokgüz’ü, Antalya liman ziyaretinde bulunan ABD Deniz Kuvvetleri’ne mensup USS Abraham Lincoln adlı nükleer takatli uçak gemisi komutanları ziyaret etti. Ziyarette USS Abraham Lincoln uçak gemisi komutanı Albay John D. Alexander, ABD Deniz Ataşesi Yarbay Michael P. Buckley ve Antalya Deniz Komutanı Deniz Kıdemli Albay İsmail Şirin katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Recep Tokgöz, ABD’li komutanlara “Antalya’ya hoş geldiniz” diyerek, “Sizi ve filonuzu Antalya’da ağırlamamaktan mutluluk duyuyoruz. Antalya, Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biridir. Bu ziyarette Antalya’yı gezmenizi tavsiye ediyorum” dedi.

17-22 Temmuz tarihleri arasında Antalya Körfezi açıklarında demirli bulunacak USS Abraham Lincoln uçak gemisinin komutanı Albay John D. Alexander ise “Türkiye’ye daha önce bir kez gelme fırsatım oldu. Ama Antalya’ya ilk kez geliyorum. Gemiyle Akdeniz sahiline ilk kez iniyoruz. Ekip burada olmaktan çok mutlu. Hava da çok güzel, her şey yolunda” dedi.

Başkanvekili Tokgöz, ABD’li komutanlara Antalya Kaleiçi’ni simgeleyen Antalya silueti ve Antalya’yı tanıtan çeşitli hediyeler verdi. Albay John D. Alexander da USS Abraham Lincoln uçak gemisinin güvertesini simgeleyen bir hediye verdi .
Kaynak: İHA