Küçükçekmece' De Serkan Çağrı ve Suzan Kardeş'le Müzik Şöleni

Klarnetin efsane ismi Serkan Çağrı ve Balkan ezgilerini en güzel yorumlayan sanatçılardan biri olan Suzan Kardeş, Küçükçekmece 7. Uluslararası Göl Festivali'nde muhteşem bir konser verdi.

Küçükçekmeceliler festivalin 7. gününde de doyasıya eğlendi. Belediye Başkanı Aziz Yeniay, CIOFF temsilcileri ve binlerce vatandaşın katıldığı gecede önce Brezilya, Kanada, Tayvan ve Macaristan’dan gelen konuk ekipler dans gösterilerini sundu. Ev sahibi Türkiye’yi de Marmara Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu Artvin yöresi oyunuyla temsil etti. Gösterilerin ardından Balkan Müziği’nin iki başarılı ismi Serkan Çağrı ve Suzan Kardeş sahne aldı. İlk olarak sahneye çıkan klarnetin usta ismi Serkan Çağrı, solo performansıyla izleyenleri kendine hayran bıraktı. Çağrı, nefesiyle tüm dinleyenleri adeta büyüledi.

İlerleyen dakikalarda Balkan Müziği’nin güçlü sesi Suzan Kardeş, Serkan Çağrı'ya sahnede eşlik etti. Türkçe, Arnavutça ve Boşnakça söylediği şarkılarla gecede eğlenceyi doruğa çıkaran Kardeş, zaman zaman seyircilerin arasına inerek şarkılarını söylemeye devam etti. Birbirinden hareketli şarkılara Küçükçekmeceliler de halaylar ve oyunlarla eşlik etti. Renkli ve samimi kişilikleriyle sahnede ilgi uyandıran ikiliyi, Balkan müziğinin önemli seslerinden Murat Balkan da yalnız bırakmadı.

Konser sonunda Başkan Aziz Yeniay sanatçılara teşekkür ederek, plaket verdi. Küçükçekmece Göl Festivali'nde sahne almaktan gurur duyduğunu belirten Serkan Çağrı ve Suzan Kardeş, kültür ve sanata katkılarından dolayı Başkan Aziz Yeniay'a teşekkür etti .
Kaynak: İHA