81. İEF'de 1933-1939 Döneminin Sergisi Açılacak

31 Ağustos–9 Eylül 2012 arasında düzenlenecek 81. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), onurlu geçmişine yakışır bir sergiyle taçlanacak.

“Cumhuriyet’in Vitrini İzmir Fuarı” adını taşıyan sergide, Türk fuarcılık sektörünün doğduğu yer olan İEF'nin tarihi gözler önüne serilecek. Sergi, 1933–1939 döneminde Türkiye’de moderleşmenin, sanayileşmenin ve yaşamın her alanında çağdaşlaşmanın somut halini yansıtan İEF serüvenini anlatacak. Serginin danışmanlığını, araştırmacı ve koleksiyoncu Aybala Yentürk üstlendi.İZFAŞ Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi ve Genel Müdürü Vekili Mehmet Şakir Örs, “Bir İzmir geleneği olmayı ve kentimizin tüm kesimlerini kucaklamayı sürdüren etkinliğimizi 81. kez gerçekleştirecek olmanın gurunu yaşıyoruz. Dünyanın sayılı genel ticaret fuarlarından biri olan İEF, her yıl 60‘tan fazla ülkeyi, binden fazla katılımcıyı ve 1,5 milyon ziyaretçiyi konuk ediyor. Böylesine bir organizasyonu gerçekleştirmek, bize ayrı bir sorumluluk yüklüyor." dedi.

Bu yıl çok özel bir İEF için yoğun çaba harcadıklarını belirten Örs, "Büyük Atatürk’ün, 'Bu şehirde fuarlar kurun, sergiler açın.' sözünden hareketle kurulan İzmir Fuarı’nı geçmişten geleceğe taşımak istiyoruz. Amacımız, 81. yaşını adına yaraşır bir coşkuyla kutlamak. Önceliğimiz İEF’yi kültür ve sanat boyutuyla da kaliteli çizgiye oturmuş bir organizasyona dönüştürmek. Kültürpark’ın hemen her noktasına yayılmış sergi, gösteri, konser ve söyleşiler, fuarımıza ayrı renkler katacak. Bu etkinliklerden biri olan 'Cumhuriyet’in Vitrini İzmir Fuarı' sergisi sadece İzmirlilerin değil, ülkemizin dört bir yanından ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen tarih ve koleksiyon meraklılarının da yoğun ilgisini çekecek. Bu sergiyle Türkiye’nin ilk fuarcılık müzesi ve belleği için de ilk adım atılmış olacak.” şeklinde konuştu.