Selçuklu'da ''sanatla Sağlığa Sergisi'' Açıldı

Selçuklu Halk Eğitim Merkezi ile Meram Araştırma Hastanesi Beyhekim Psikiyatri Servisi tarafından ''Sanatla Sağlığa Sergisi'' sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Selçuklu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Latif Kaya, bir alışveriş merkezinde açılan sergide, Halk Eğitim Merkezleri'nin her yaştan insana, ilgi alanlarına yönelik uygun eğitim verildiği söyledi.

Meram Eğitim Araştırma Hastanesi Beyhekim Psikiyatri Kliniği ile birlikte açılan sergide kursiyerlerin eserlerini sergilediklerini ifade eden Kaya, tıbbi tedavinin yanında açılan meslek kursları ile de insanları rehabilite ettiklerini vurguladı.

Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyhekim Psikiyatri Kliniği Eğitim Görevlisi Doç. Dr. İbrahim Eren ise toplum ruh sağlığı merkezinde rehabilitasyon hizmetlerinin bir parçasının da sanatla uğraş olduğunu dile getirdi.

Psikiyatri hastalarının kendilerini çok iyi hissettikleri dönemde duygu ve düşüncelerini sanatla ortaya koyduklarını anlatan Eren, sanat terapisinin insanları onarıcı bir özelliğinin olduğuna dikkati çekti.

Konuşmalarının ardından ''Sanatla Sağlığa Sergisi'' açıldı.
Kaynak: AA