Ayancık ve Türkeli İlçelerinde Selin Yaraları Sarılıyor

Sinop’un Ayancık ve Türkeli ilçelerinde yaşanan sel ve su baskınlarının ardından her iki ilçede hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, sel felaketinin yaralarının sarılmaya çalışıldığını ve hasar tespit çalışmalarının da sürdüğünü söyledi.

Şu anda en büyük problemin ilçeye içme suyu sağlayan Karakestane kaynak suyu hattının büyük bölümünün tahrip olması olduğunu kaydeden Ergün, sadece hatta yaklaşık 2 milyon TL'lik bir hasarın meydana geldiğini aktardı. Ergün, "Karakestane'den gelen su şebekesi tamamen büyük oranda tahrip oldu. Şimdilik ilçe kuyularından temin etmeye çalıştığımız suyla idare etmeye çalışıyor. Suyu dönüşümlü olarak ilçenin farklı yerlerine veriyoruz. Bu konudaki problem büyük. Hattın tekrar onarılması için devletin yardımına ihtiyacımız var. Sadece su hattında 2 milyon TL, bütüne baktığımızda da yaklaşık 3.5 milyon TL bir zarar söz konusu." diye konuştu.

Karakestane su hattının büyük bölümünün tahrip olması sebebiyle ilçeye içme suyu çeşitli takviyelerle güçlükle verilebiliyor. Selden Ayancık-Türkeli kara yolu ve sanayi yolu da büyük hasar gördü .