Tayvanlı ''sanatın Genç Elçileri'' Grubundan Vali Balkanlıoğlu'na Ziyaret

Tayvan'dan gelen ''Sanatın Genç Elçileri'' grubu Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret ettiler.

Türkiye ile Tayvan'daki insanlar arasındaki dostluğu teşvik ve özellikte iki halk arasındaki kültür, turizm, teknoloji, ticaret ve yatırım gibi alanlarda işbirliği ve alışverişi güçlendirmek amacıyla kurulan Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu öncülüğünde Tayvan'dan Türkiye'ye gelen ''Sanatın Genç Elçileri'' grubu bu akşam ve yarın Anıtpark'ta Tayvan'ın geleneksel gösterilerini sergileyecek.

Balkanlıoğlu, kabulünde yaptığı konuşmada, Tayvanlı gençlere iki ülke halkı arasındaki birlik ve beraberlik olgusunun güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen bu tür etkinliklere daima destek verdiğini söyledi.

Tayvan'lı gençlerle tercüman aracılığıyla bir süre sohbet eden Balkanlıoğlu, heyete Türkiye ve Afyonkarahisar hakkında bilgi verdi.

Ziyaret sonunda, Shu-Te Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Melissa Cheng, Balkanlıoğlu'na Shu-Te Üniversitesi'nin flamasını hediye etti.

Balkanlıoğlu da ziyaretçilere mermerden yapılmış satranç takımı, Afyonkarahisar tanıtıcı kitap ve CD'lerden hediye etti.

Ziyarette, Afyonkarahisar Kültür ve Turizm Müdürü Lokman Derya Solmaz ile Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu Temsilcisi Uzman Yaşar Y.B. Chen hazır bulundu.
Kaynak: AA