Ak Parti İl Teşkilatı’ndan Gürpınar’a Ziyaret

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras, il yöneticileri, eski Merkez İlçe Başkanı A.

Hekim Karabıyık ve çok sayıda partili Gürpınar İlçe Teşkilatı’nı ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu. Ziyaret sırasında, Gürpınar İlçe Başkanı Hayrulah Tanış’ın PKK tarafından kaçırılması konusuna değinen Milletvekili Burhan Kayatürk, kötülükle kimsenin bir yere varamayacağını söyledi.

Kayatürk, Tanış’ın yanından olduklarını ve Gürpınar’ın sahipsiz olmadığını belirtmek anlamında bu ziyareti gerçekleştirdiklerini hatırlatarak; “AK Parti olarak büyük bir ailenin mensubuyuz. İyi günde de kötü günde de her zaman beraberiz. PKK tarafından İlçe Başkanımız Hayrullah Tanış kardeşimizin alıkonulması kabul edilir bir durum değil. Adam kaçırmakla, şiddet uygulamakla, birilerine kötülük yapmakla bir yere varılmaz. Kürt sorununu çözme konusunda hükümetimiz çok güzel adımlar atıyor. Yeter ki birileri bu çalışmaları baltalamaya kalkışmasın. Bazıları sadece gelen para yetmez ve devlet bize bakmaz sloganı atarlar. Biz hizmetin adresi ve değişimin öncüsüyüz. Aradaki fark budur. AK Parti, hizmet partisidir. Herkesi aynı duyguyla kucaklar. Kesinlikle farklılıkları, zenginlik olarak kabul eder. Onun için AK Parti iktidarı döneminde Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi uygulanmıştır. Bizler herkesi kardeş olarak görüyoruz” dedi.

Van AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras ise yaptığı açıklamada, herkesin sağduyulu ve sabırlı olmasının gerekli olduğunu belirterek; “Bu ziyaretlerimiz bundan sonra daha sık olacak. İlçe Başkanımız Hayrullah Tanış’ın ailesine ve partili arkadaşlarına sağ salim dönmesini arzu ediyoruz. Ne olursa olsun biz Kürtlerin sorununu Leyla Zana’nın dediği gibi ancak ve ancak Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan çözer” diyerek herkesi sabırlı ve sağduyulu davranmaya davet etti .
Kaynak: İHA