10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Adana Etkinliği

‘10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları' kapsamında 15 ülkeden toplam 70 öğrenci, Adana’da buluştu.

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Adana Etkinliği
Şölen havasında geçen etkinliği yaklaşık 25 bin kişi izledi.

İnsanların sevgi ve diyalog atmosferinde bir araya getirilmesi amacıyla "İnsanlık El Ele" sloganıyla gerçekleştirilen program kapsamında Türkiye’ye 135 ülkeden toplam bin 500 öğrenci geldi. Adana 5 Ocak Stadı'nda düzenlenen ve dünyanın en kapsamlı organizasyonları arasında gösterilen etkinliği yaklaşık 25 bin Adanalı takip etti. Bir çok televizyondan da canlı olarak verilen etkinlikte, dilleri, dinleri, renkleri ve kültürleri farklı öğrenciler, söyledikleri birbirinden güzel şarkı, türkü ve folklor gösterileri ile seyirciden büyük alkış aldı.

Etkinliğin sonunda konuşan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, bu olimpiyatlar sayesinde dünyanın dört bir yanındaki Türk okullarını tanıma fırsatı bulunduğunu belirterek, “140 ülkede insanlara hizmet eden, nitelikli eğitimin yanında sevgi, barış, dostluk, kardeşlik, yardımlaşma ve paylaşma gibi yüksek insani hassasiyeti kazandıran, diyalog ve hoşgörü kültürünü güçlendiren bu okullar sayesinde dünya barışı daha kolay sağlanacaktır. Gerçekten de bu okullardan bugün mezun olan yüz binlerce insanın; yarın milyonlara, öbür gün on milyonlara vardığını düşündüğümüzde dünya barışının sağlanmasına büyük destek olacağı açıktır” dedi.

Vali Coş, bu okulların en önemli özelliğinin, dünyadaki 140 ülkedeki gençlerin birbirleriyle Türkçe konuşabilmesi, birbirlerine olan sevgilerini Türkçe ifade edebilmesi, birbirleriyle Türkçe arkadaşlık yapabilmesi ve Türkçe üzerinden her türlü alışverişlerini yapabilme yeteneklerini kazanabilmesi olduğunu belirterek, bu sayede Türkçe'nin, bir dünya ve barış dili olduğunu söyledi.

Etkinliğe, AK Parti Adana Milletvekilleri Necdet Ünüvar, Ali Küçükaydın, Fatoş Gürkan, MHP Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, AK Parti İl Başkanı Ziyaaddin Yağcı, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk de izledi .
Kaynak: İHA