Bozüyük ve Gölpazarı İlçelerinde Törenler Yapıldı

Bozüyük ve Gölpazarı ilçelerinde, 2011-2012 eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla törenler yapıldı.

Bozüyük Milli Eğitim Müdür Vekili Feyyaz Bulutlar, Saffet Şeker İlköğretim Okulu'ndaki törende, öğrencilerin eğitim, sosyal ve kültürel alanlarda gösterdiği başarılarının kendilerini memnun ettiğini belirterek, öğrencileriyle her zaman gurur duyduğunu söyledi.

Her öğrencinin karnesinin iyi olmayabileceğini, velilerin bu konularda anlayışlı olması gerektiğini belirten Bulutlar, mezunlara istedikleri okullara gitmeleri temennisinde bulundu.

Daha sonra, ''Bu Benim Eserim'' proje yarışmasında dereceye girenler ile okul birincileri ve sportif yarışmalarda başarılı olanlara başarı belgeleri, tüm öğrencilere ise karneleri verildi.

-Gölpazarı Cengiz Topel İlköğretim Okulu'ndaki tören-

Gölpazarı Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Yazıcı, Cengiz Topel İlköğretim Okulu'ndaki karne töreninde, 75 milyonluk nüfusuyla bilgi toplumu olma yolunda hızla ilerleyen, önüne çıkan sorunları çözmeye ve bu günün uygar dünyasında yerini almaya çalışan bir Türkiye olduğunu söyledi.

Herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini belirten Yazıcı, yapılacak bir yanlışın ülkenin geleceği bakımından telafisi zor durumların oluşmasına neden olabileceğini ifade etti.

Yazıcı, şöyle konuştu:

''Çocukların daima bir model arayışı içinde olduğunu unutmamalıyız. Onlara en güzel model, aileleri olmalıdır. Karnelerini alarak eve geldiklerinde lütfen o karnenin sadece çocuğunuzun değil, ailenin de karnesi olduğunu unutmayın. Kırık veya çok yüksek notlar olabilir. Çünkü o notları çocuğunuzla siz aldınız. Sakın çok pahalı hediyelerle çocuklarınızı ödüllendirmeyin. Onlara karnelerinden dolayı cezalar vermeyin. Başka çocuklarla kıyaslamayınız. Çünkü her çocuk bir değerdir. Olumsuz bir karne gelmişse önce kendinizi sorgulayın.''

Kaymakam Ömer Şahin, daire ve okul müdürleriyle öğretmen ve velilerin katıldığı tören, okul birincisi Mehmet Candar'ın yaş kütüğüne plaket çakması ve karne dağıtımıyla sona erdi.

İlçedeki ilk ve orta dereceli okullarda bin 248 öğrencinin karnelerini alarak yaz tatiline girdiği belirtildi.

Muhabir: Barış Eren / Zafer Özuğur / Muhsin Arslan

Yayıncı: Sedat Gök
Kaynak: AA