Ar Tekstil Şirketi Üretim Tesislerinin Açılışı Yapıldı

Bayburt'un Arpalı beldesinde, BAY-AR Tekstil Şirketi üretim tesisleri törenle hizmete girdi.

Atıl durumdaki Arpalı Şehit Fatih Kostik İlköğretim Okulu binasının yeniden düzenlenmesiyle oluşturulan üretim tesislerinin açılış törenine, Bayburt Valisi Hasan İpek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, Aydıntepe Belediye Başkanı Orhan Eraslan, Demirözü Belediye Başkanı Selami Ersen, Akşar Belde Belediye Başkanı Salih Aydoğdu, Çayıryolu Belde Belediye Başkanı Nejdet Okur, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Vali İpek, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak, istihdamın geliştirilmesi anlamında, ülkenin kalkınması anlamında her türlü katkıyı vermeye öncelikle hükümetin hazır olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Bu anlamda Bayburt Valiliği olarak ve üzerinde de Bayburt İş Kurumu Müdürlüğü olarak bu anlamda çok ciddi destekler veriyoruz. Bu desteklerden bir tanesi de meslek edindirme amacıyla açılan kurslarımız. Bu atölye bu amaçla öncelikle açıldı. 50 kişilik bir kadro verdik, şu anda 40 kişilik kadro kullanıyorlar ve bu öğrencilerimize devlet tarafından az da olsa bir katkı sağlanacak. Bu tür organizasyonları Bayburt'ta birçok yerde görüyoruz. Ben burada hem öğrenciler hem kursiyerler adına hem de Bayburt'un istihdamının gelişimi anlamında işyeri sahibinden rica ediyorum. Bu öğrencilerin öğrenciliği bittikten sonra da bu işi devam ettirin, geçici heves olarak kalmasın, Bayburt'ta ciddi bir yatırım olsun, öncelikle bunu kendilerinden rica ediyorum.''

Arpalı Belediye Başkanı Aydın Irmak, Bayburt'ta bu tür işletmelerin sayılarını artırarak göçün ve işsizliğin önüne geçilmesi, vatandaşların doğduğu yerde doyurulabilmesi durumunda gurbetin kader olmaktan çıkacağını belirterek, ''Bizim hedefimiz Bayburt'ta ve Arpalı'da önce öğrenen ve sonra üreten kişileri yetiştirmektir. 2012 yılı Arpalı Belediyesi'nin kuruluşunun 40. yılı olması dolayısıyla 40 işçimize 40 gül dağıtarak iki bayramı bir arada yaşamanın mutluluğu ile selamlıyorum'' dedi.

Şirket Müdürü Turgut Saymazoğlu da Belde Belediye Başkanı Aydın Irmak'ın her konuda gösterdiği desteğin kendilerini yüreklendirdiğini, bu tesisin beldede açılmasını sağladığını belirterek, ''Belde halkının işletmemizde yetişip hem ev hem de ülke ekonomisine katkı sağlayıp, daha da önemlisi bayanların neleri başarabileceğini ve hangi zorlukları aşabileceğini göstermesi açısından işletmemizi beldemizde açtık. İŞKUR ile 6 ay uygulamalı işçilik çalışması ile kendi öz sermayemizden 160 bin lira harcama yaparak 40 işçi ile başladığımız bu tesiste, hedefimiz 400'lere ulaşmaktır'' diye konuştu.

Tören, atölyelerin gezilmesi, yapılan ürünlerin incelenmesi, Vali İpek ve eşi Gülten İpek'in tesislerde çalışan kursiyerlere gül dağıtmasıyla sona erdi .
Kaynak: AA