Belediyenin Tarihi Kilisede Çevre Düzenleme Çalışması

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyonu gerçekleşen ve Nizip Kaymakamlığına devir edilen tarihi Fevkani Kilise'sinde çevre düzenleme çalışmaları başlatıldı.

Nizip Belediyesine bağlı ekipler, kilisenin çevresindeki çevre düzenleme çalışmalarının yanı sıra burada bulunan oyun alanını da park haline getirmek için çalışma yapıyor,

Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, yaptığı açıklamada, yabancı ziyaretçilerin ilçeye girmelerini sağlayacak tarihi kilisenin iç ve dış yapılarındaki çalışmaların son bulması üzerine Nizip Belediyesi olarak kiliseyi daha iyi göstermek ve çevre düzenlemesini yapmak adına çalışma başlattıklarını belirtti.

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte ziyaretçi sayısının arıtılmasını hedeflediklerini söyleyen Akdoğan Şunları kaydetti:

''Yapmış olduğumuz çalışmalar kapsamında tarihi kilisenin gün yüzüne çıkarılması ile birlikte eski halini alması ve buna ek olarak çevresinin yenilenmesi ve güzelleşmesi için Belediye olarak kilisenin doğusunda bulunan bir ev ile birlikte kuzeyinde bulunan boş bir alanın kamulaştırmasını yaptık. Bu nedenle çalışmaların sona ermesi ile birlikte kiliseye gelen ziyaretçilerin zaman geçirebileceği güzel bir alan çıkarmayı planlıyoruz. İpek Yolu Kalkınma Ajansı'nın vermiş olduğu destekleriyle yapacağımız çalışma sonunda Fevkani Kilisesi'nin çevresinde etkinliklerin yapılabileceği bir sergi alanı, ziyaretçilerin bilgilendirileceği bir enformasyon bürosu ve çocuk oyun guruplarının bulunduğu bir alan oluşturacağız.''

-Uzman Doktorlar göreve başladı

Nizip Devlet Hastanesi'ne 3 ayrı branşta ataması gerçekleşen uzman Doktorlar göreve başladı.

Sağlık Bakanlığı, Personel Genel Müdürlüğü tarafından Nizip Devlet Hastanesi'ne ataması yapılan, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Operatör Dr. Halil Samancıoğlu, Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Faruk Küçükdurmaz ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Emre Karayel göreve başlayarak polikliniklerde hasta kabulüne başladı.

Nizip Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Cengiz Öztop, yaptığı açıklamada, teknolojik donanım, fiziksel yapı ve hekim kadrosunun tamamlandığını belirtti.

Dr. Öztop, göreve yeni başlayan uzman Doktorlarla birlikte daha etkin sağlık hizmeti vereceklerini kaydetti.

Muhabir: İrfan Aydoğdu

Yayıncı: Meh
Kaynak: AA