Halk Dansları Festivaline Muhteşem Gala

Denizli Belediyesi’nin bu yıl 12. kez düzenlediği Uluslararası Halk Dansları Festivali’nin galası, grupların birbirinden güzel gösterileriyle nefesleri kesti.

Ziya Tıkıroğlu Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenen gala etkinliğine, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, başkan yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda Kazakistan, Hırvatistan, Sırbistan, Makedonya, Arnavutluk, Kırgızistan, Hollanda, KKTC ve ev sahibi Denizli Belediyesi PAHOY Halk Dansları ekibi dansçıları, sergiledikleri oyunlarla seyircilerden uzun süre alkış aldı.

Bir konuşma yapan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, dünyanın farklı kültürlerinin festivalle bir araya geldiğini belirterek, “Bu yıl 12. düzenlediğimiz festivalimiz, kültürler arası kaynaşmanın sağlanmasında önemli rol oynuyor. Burada kurulan dostluklar, ömür boyu sürecek niteliktedir. Amacımız farklı ülkelerde yaşayan insanlara kentimizi tanıtmak, her birini gönüllü Denizli elçisi yapmak ve kültürler arası iletişimin gelişime katkı koymaktır. Bu geceyle amacımıza bir adım daha yaklaştık. Festivale katılan gruplara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir de, uluslararası festivallerin, ülkelerarası ilişkilerde büyük önem taşıdığını ifade ederek, “Ülkeler arası ilişkilerde diplomatik görüşmeler üst yönetimle sınırlı kalır. Oysa festivaller, daha uzun süreli kardeşliklerin ve dostlukların oluşmasına vesile olur. Festivale gelen her bir misafirimiz, bizlerin birer dostu ve kardeşi oldu. Bu dostluklar ve kardeşliklerin artarak devam etmesini diliyorum. Belediyemizi de böyle büyük bir organizasyon düzenlediği için kutluyorum" diye konuştu.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir ve Belediye Başkanı Osman Zolan, her grubun temsilcilerine festival anısına plaket verdi .
Kaynak: İHA