AKDİM, İngiliz, Alman ve Boşnaklara Güneydoğu'yu Gezdirdi

Antalya Kültürlerarası Diyalog Merkezi (AKDİM), Güneydoğu’ya gezi düzenleni.

Geziye Antalya’da yerleşik yaşayan Almanlar, Boşnaklar ve İngilizler ile Türk vatandaşlarından oluşan 26 kişi katıldı.

Antalya ve çevresinde düzenlediği kültürler arası diyalog programları ile adından söz ettiren AKDİM, Türkiye gezilerine başladı.

Gezilerini Antalya'da ikamet eden yabancılara yönelik düzenleyen dernek, Türkiye’nin tarihini ve kültürünü yabancılara tanıtmayı amaçlıyor. AKDİM’in Güneydoğu gezisi Adana’dan başladı.

Adana’da tarihi köprüyü, Sabancı Camii’ni ve tarihi mekanları gezen katılımcılar daha sonra Gaziantep’e geçti. Gaziantep’te ise Zeugma Müzesi, kale ve Zirve Üniversitesi ziyaret edildi. Gezinin ikinci gününde Şanlıurfa’da Harran, Hz. Eyub makamı, Balıklıgöl, Urfa Kalesi, Hz. İbrahim’in makamı gezildi. Geziye iştirak edenler akşam sıra gecesine katıldı.

AKDİM’in, Güneydoğu gezinin üçüncü gün rotası, Mardin ile Midyat’daki tarihi ve turistik yerler oldu. Gezinin dördüncü ve son günü Hasankeyf ve Batman gezildi. Hasankeyf’te konukları Kaymakam Cevat Uyanık ağırladı. Misafirlerine çeşitli ikramlarda bulunan Hasankeyf Kaymakamı Cevat Uyanık, geziye katılanlara eski ve yeni Hasankeyf’i tanıtan sunum yaptı. Güneydoğu gezisi hakkında bilgi veren AKDİM Genel Sekreteri İbrahim Kundak, önümüzdeki dönemlerde farklı yörelere geziler düzenleyeceklerini açıkladı.

Anadolu'nun zengin kültürel yapıya ve köklü bir tarihe ev sahipliği yaptığını, bunun yabancılara tanıtılması gerektiğine inandıklarını dile getiren İbrahim Kundak, “Şimdiye kadar bu yörelere ikinci gezimiz. Önümüzdeki dönemde konferanslar ve kurslar düzenlemeyi hedefliyoruz. Faaliyetler hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler www.akdim.org adresimizden bilgi alabilirler. Programlarımıza katılan yerli ve yabancılar çok memnun kaldıklarını dile getiriyor. Biz de kültürel ve insani güzelliklerimizin sadece Antalya ile sınırlı olmadığını, Anadolu’nun tamamında yaşanıp, yaşatıldığını göstermek istedik. Bu nedenle de kültürümüzün yoğun yaşandığı illere geziler düzenlemeye karar verdik.” dedi .