Boş Zamanlarını Maket Ev Yaparak Değerlendiriyorlar

Küre ilçesinde Halk Eğitim Merkezi'nde açılan hediyelik eşya yapım kursuna katılan ilköğretim öğrencileri boş zamanlarını maket ev yaparak değerlendiriyorlar.

Küre Halk Eğitim Merkezi Müdürü Oğuz Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, günümüzde gençliğin televizyon ve internet başında zamanını sürdürdüğünü belirterek, ilköğretim öğrencilerine yönelik olarak 2 ay önce hediyelik eşya kursunu düzenlediklerini söyledi.

Öğrencilerin sıfırdan başlayarak, maket yapımını öğrendiğini ifade eden Yılmaz, ''Amacımız hem öğrencilerin boş zamanlarını iyi değerlendirmelerini sağlamak, hem de küçük de olsa aile bütçelerine katkı sağlamak'' diye konuştu.

Yılmaz, önümüzdeki dönemde kursu büyüterek, 50 öğrenciye kurs imkanı sağlamayı planladıklarını vurgulayarak, ''Çocukların kendi emekleriyle kontrplak, mukavva ve tutkal kullanarak yaptıkları bütün maketleri, başta Kastamonu Fuarı olmak üzere bir çok fuarda sergileyerek büyük ilgi uyandırdık'' diye konuştu.

-Vali Konağı maketine 3 bin lira teklif edildi-

Kurs eğitmen Mustafa Çelik de maketler için verilen siparişleri yetiştiremediklerini belirterek, bütün öğrencilerin emeğiyle bir ayda yapılan tarihi vali konağının, sergilendiği bir festivalde büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Bu makete Kastamonu'daki bir festivalde 3 bin lira teklif edildiğini aktaran Çelik, kursun bir simgesi haline geldiği için başta Vali Erdoğan Bektaş olmak üzere, yöneticilerinin maketi satmama kararı aldıklarını sözlerine ekledi .
Kaynak: AA