Vali Güner: 3 Yılda 350 Kamu Yatırımı Bitirildi

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, göreve başladığı 3 yıldan bu zamana kadar 350 kamu yatırımı gerçekleştirildiğini söyledi.

Önümüzdeki yıllarda Kırıkkale'nin, Türkiye'ye enerji üreten bir il olacağına işaret eden Vali Güner, aynı zamanda ilin sulu tarıma dayalı katma değeri yüksek ürünlerin üretildiği bir tarım havzası haline geleceğini kaydetti.

Kırıkkale'de bulunan ulusal ve yerel basın mensuplarıyla Polisevi'nde bir araya gelen Vali Güner, görevde bulunduğu 3 yılını değerlendirdi. Halka yönelik sosyal içerikli projelerle devlet ile halk arasında mesafeleri ortadan kaldırdıklarını belirten Güner, "Halkımızın, devlet kapısına kolayca ulaşması için tüm kanallar açılarak güven ortamını tesis ettik. Vatandaşımızın gelemediği durumlarda devletin imkanlarını vatandaşımızın ayağına götürdük. Amacımız, bu kubbede hoş bir seda bırakabilmeyi gerçekleştirmektir. Halkımızla gönül bağı kurarak, hem onları hizmetlerimiz konusunda bilgilendirdik, hem de onlarla samimi bir şekilde kucaklaşmayı başardık. Herkesle ve her kesimle diyalog artırıcı bir model izledik.” dedi.

Genel hedeflerinin, valilik himayesinde bulunan kurum ve kuruluşlarla birlikte önümüzdeki 10 yıllık süreçte, sonuç odaklı yönetim anlayışını hakim kılmak olduğunu ifade eden Güner, “İlimizde, sosyal ve iktisadi kalkınmayı sağlamak ve halkın yaşam memnuniyetini artırarak 2023 yılına hazırlıklı olmaktır. Değer döngümüz, sorun odaklı hizmet anlayışı yerine çözüm ve insan merkezli hizmet anlayışını etkili hale getirmektir." diye konuştu.

ENERJİ YATIRIMLARI HIZ KAZANIYOR
Kırıkkale'de, özel sektör enerji yatırımlarının hız kazandığının altını çizen Güner, “Kentte 7 ayrı enerji santrali ve yatırımı için çalışmalar yürütüldüğünü, söz konusu yatırımların toplam santral gücü 2.063 megavat, toplam yatırım tutarı 3,7 milyar lira civarındadır. Bu yatırımların 3'ü doğalgaz çevrim, 2'si HES ve 2'si geri dönüşüm tesisidir. Önümüzdeki yıllarda Kırıkkale, Türkiye'ye enerji üreten bir il olacak.” şeklinde konuştu.

"SAĞLIKTA ORTA ANADOLU’YA HİTAP EDECEK"
Sağlık alanında yatırımların aralıksız devam ettiğini belirten Vali Güner, şehrin sağlıkta Orta Anadolu’ya hitap eden bir il olacağını ifade ederek, “2011 yılında hastanelerimiz ve aile hekimlerimiz tarafından 2 milyon 200 bin poliklinik hizmeti verildi.

Aile hekimlerinin yıllık ortalama muayene sayısı 840 bin civarında bulunuyor. Evde sağlık hizmetleri ve 112 Acil Sağlık hizmetleri de iyi bir şekilde devam ediyor.” dedi.

Kırıkkale'nin, ülkenin önemli tarım havzası ve hububat ambarı olduğunu anlatan Güner, şöyle devam etti: "Hububatın yanı sıra ayçiçeği üretimi önemli görülmektedir. Ülkemizde Toprak Mahsulleri Ofisi'nin 28 şubesinden alım merkezinden birisi ilimizde yer almaktadır. 2011 yılında 140 bin ton hububat alımı gerçekleştirilerek çiftçilerimize 34 milyon lira ödeme yapılmıştır.İlimizde katma değeri yüksek ürünler elde etmek için sulu tarımın yaygınlaştırılması önem taşımaktadır. Bu kapsamda 9 bin 500 dönüm sulama alanına sahip Keskin Ceritmüminli Göleti ve sulaması bu yıl sonunda tamamlanacaktır. Sulakyurt ilçemiz, tarihinde en büyük devlet yatırımı olan 26 bin dönüm sulama alanına sahip olacak. Barajın Aralık 2014 tarihinde hizmete açılması planlanmaktadır. Ayrıca, proje aşamasındaki Balışeyh Akçakavak Köyü ve Yahşihan Mahmutlarşarklısı Köyü göletleri ile planlama aşamasındaki Merkez Ulaş Köyü ve Keskin Büyükceceli Köyü göletleri ve köylerimize yönelik 12 adet gölet projeleri de hayata geçirilecektir. Böylece, Kırıkkale, sulu tarıma dayalı katma değeri yüksek ürünlerin çokça üretildiği bir tarım havzası haline gelecektir. "