Ergene Havzası Koruma Eylem Planı Toplantısının 10.’su Lüleburgaz’da Yapıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen, Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünü yaptığı Ergene Havzası Koruma Eylem Planı toplantılarının 10.’su Lüleburgaz’da yapıldı.

Aşkiye- Neşet Çal Salonu’nda düzenlenen toplantıda açılış konuşmasını yapan Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Trakya’da yaşayan herkesin çevreyi koruma görevi olduğunu kaydetti.

Halebak, “Belediyeler, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları, sanayi kuruluşları elinden geleni yapmalıdır. Gerçekçi olmalıyız. Arılar, kelebekler, doğa yok oluyor. Biz ise daha fazla verim almak için hormonlar kullanıyoruz. Halbuki bütün verimi bize doğa sağlıyor. Bakanlık bizim ufkumuzu açan bir çalışma yapmış. Bize düşen görev buna destek olmak” dedi.

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Fatih Arslan Ergene Havzası’ndaki kirliliği kaynağının Tekirdağ olduğunu dile getirdi.Tekirdağ’da yaşayan nüfusun ve buna bağlı olarak sanayi kuruluşlarının çok olmasından dolayı kirliliğe neden olduğunu ifade eden Arslan, kirlilikten en çok etkilenen bölgelerden birinin Lüleburgaz olduğunu belirtti.

Kaynak: İHA