Silifke'de ''teröre Lanet, Şehitlere Saygı Yürüyüşü''

Son dönemlerdeki terör olaylarını protesto etmek için, Silifke ilçesinde ''Teröre Lanet, Şehitlere Saygı Yürüyüşü'' düzenlendi.

Belediye Sergi Sarayı önünde toplanan şehit yakınları, gaziler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar, açtıkları döviz, Türk Bayrağı ve Silifkeli şehitlerin bulunduğu pankartla sloganlar atarak yürüyüşe başladı.

İnönü Caddesi'ni takiben, Atatürk anıtına kadar yürüyen grup, burada şehitler için saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu. Daha sonra da şehitler için Kur-an'ı Kerim okundu.

Türk Tarım Orman-Sen Silifke Temsilcisi İsmail Keser, grup adına yaptığı konuşmada, göz kırpmadan vatanı için canını seve sever veren şehitler için, birlik beraberliği hiç bir gücün bozamayacağını dosta düşmana göstermek için, birlik beraberliği bozmaya çalışan örgütünü, iç ve dış birlikçilerini lanetlemek için toplandıklarını kaydetti.

Hayatlarının baharında memleketlerine terhis olup gidecek olan 8 askerin ve vatana için görev yapan uzman çavuşun hain saldırılar neticesinde şehit olduğunu anımsatan Keser, ''Ateş onların evine düştüğü kadar Silifke'ye de düşmüştür. Onlar bizim evlatlarımızdır. Acısını her zaman yüreğimizde duyacak ve unutmayacağız. Ateş düştüğü yeri yakar derler ama ateş Silifke-ye de düşmüştür. Ateş tüm Türkiye'ye düşmüştür. Ve bu vatan için canlarını seve seve feda etmiş bütün şehitlerimiz kalplerimizde yaşıyor ve yaşayacaktır'' diye konuştu .
Kaynak: AA