Yeşilyurt’ta Toplu Sünnet ve Nikah Töreni

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde bu yıl 18’ncisi düzenlenen Kiraz, Kültür ve Spor Şenliği kapsamında toplu sünnet ve nikah töreni gerçekleştirildi.

İlçe merkezindeki Ahmet Atılan Parkı’nda düzenlenen toplu sünnette 51 çocuk erkekliğe ilk adımı atarken, kirveliklerini ise tertip komitesinden çeyrek altın alan işadamları yaptı.

Yeşilyurt Kaymakamı İlhan Abay ve Belediye Başkanı Mehmet Kavuk da kirve olurken, sünnet olan çocukların genelde ihtiyaç sahibi ailelerden seçildikleri bildirildi.

Bu arada şenlikler kapsamında bir çiftin düğün ve nikahı yapılırken, önceden dini nikahla evlenen 5 çiftin de resmi nikahları kıyıldı.

Yeşilyurt İlçe Nüfus Müdürü Türkan Altıntaş, ilk olarak Veysel ve Suna Doğan’ın nikahlarını kıyarken, şahitlikleri Yeşilyurt Kaymakamı İlhan Abay ve Belediye Başkanı Mehmet Kavuk yaptı.

Kaymakamı İlhan Abay, çiftlere ömür boyu mutluluklar dilerken, Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ise, “Başbakanımız en az 3 çocuk diyor ama sizler köylüsünüz, 3’ü de aşacağınıza inanıyorum” diye espri yaptı.

Resmi nikahları kıyılan diğer 5 çiftin şahitliklerini de Yeşilyurtlu işadamları yaptı .
Kaynak: İHA