Sevda Tepesi'ne otel değil, 4 adet villa yapılacak.

Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar, geçen hafta imara açılan tepeye Kral'ın 4 villa yapacağını açıkladı.

Başbakan Erdoğan'ın yurtdışı gezilerinin Brezilya ayağında kafileye dahil olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Başbakan'ın uçağındaki gazetecilerden Akşam'ın tepe ismi İsmail Küçükkaya ile konuştu.

28 YILDIR ÇİVİ BİLE ÇAKAMIYORDU

Bakan Bayraktar'ın Küçükkaya'ya verdiği bilgiye göre, Suudi Kralı'nın 28 yıl önce satın almasına rağmen çivi bile çıkamadığı Sevda Tepesi'nin akıbeti de belli oldu.

Buna göre Sevda Tepesi'ne otel değil, 4 adet villa yapılacak.

İşte Bakan Bayraktar ile İsmail Küçükkaya arasında geçen sohbet;

Bakan'la, Başbakan'ın yolculuğunun son gününde Copacabana Oteli'nde bir araya geldik. Başbakan'a, Brezilya'nın kadastro işlerini yapmayı önereceğini söyledi. Ama sohbet sırasında asıl haber İstanbul'la ilgili geldi. Sevda Tepesi...
Geçen hafta Suudi Kral'ın buradaki arazisiyle ilgili imar değişiklikleri yapılmıştı. Buna göre tepeye turizm amaçlı yatırım yapılacağı ve otel inşa edileceği haberleri çıkmıştı. Suudi Kralı'nın neden otel yatırımına gireceği anlaşılamamıştı, tuhaftı. Arka planını Bakan'dan öğrendim.

KRAL SEVDA'YA VİLLA YAPACAK

Bakan'ın verdiği bilgiler şöyle:

'Kral ailesi oraya otel yapmayacak. Ailesi için villa inşa edecek, belki 4 tane. Kendisi oturacak. İmar değişikliği, orada sadece turizm amaçlı yapılabilir. Sonuçta bu da turizm yatırımı. Adam 20 küsur yıl önce satın almış, yazıktır. İmarı da çok verilmedi. Arazisi 57 dönüm, imar bin 700 metrekareden iki kat, yani 3 bin 400 metrekareye verildi. Tek bir ağaç bile kesemez. Bence oraları da korur, güzelleştirir. Süreç daha bitmedi. Büyükşehir onayladı şimdi 6 bakan ile Başbakan'ın onayından geçecek. 25 yıllık sorun çözülmüş olacak '