Belediye’nin Akıllı Kent Hizmet Servisi Törenle Açıldı

Karaman belediyesinin Akıllı Kent Hizmet Servisi düzenlenen törenle açıldı.

Belediye bünyesinde bulunan servisin açılışına, Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez ile daire müdürleri ve davetliler katıldı.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, sistemin faaliyetleri ve uygulama alanları arasında karşılama, danışma, bilgilendirme, başvuru, sosyal yardım, borç sorgulama ve ödeme işlemleri, imarla ilgili işlemler ve iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı işlemlerinin olduğunu söyledi.

Akıllı Kent Hizmet Servisi'ne 444 25 70 nolu telefondan veya bizzat başvurulacağını kaydeden Başkan Uğurlu, söz konusu işlem ile ilgili sürecin hem vatandaş tarafından hem de kendileri tarafından takip edilebileceğini ifade etti.

Bu tür bir takiple ilgili birimlerin ne tür işlemler yaptığının, çözüm noktasında nasıl bir sürecin izlendiğinin bilgisayar ortamında görülebileceğine dikkat çeken Başkan Uğurlu, tek amaçlarının belediyecilikle ilgili sıkıntı ve problemlerle başvuruların, taleplerin hızlı bir şekilde çözülmesi, sonuçlandırılması olduğunu dile getirdi. Daha sonra Akıllı Kent Hizmet Servisi Valisi Süleyman Kahraman ve Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç ve Belediye Başkanı Kamil Uğurlu tarafından hizmete açıldı. Öte yandan, Akıllı Kent Hizmet Servisi sorumlusu tarafından protokole servisin çalışma sistemi hakkında bilgi verildi.

Kaynak: İHA