Ağrı'da ''Çalışan, Üreten Kadın Paylaşandır'' Projesi

Taşlıçay Belediyesi tarafından hazırlanarak, Japonya Büyükelçiliği'ne sunulan ''Çalışan, Üreten Kadın Paylaşandır'' projesi uygulanmaya hak kazandı.

Japonya Büyükelçiliği Yerel Proje Denetleyicisi Tuğçe Türkmen, projenin kabul edilmesi nedeniyle ilçeye gelerek Belediye Başkanı İsmail Taşdemir ile birlikte söz konusu projenin uygulanacağı yerlerde incelemelerde bulundu.

Taşdemir, burada yaptığı açıklamada, Japonya hükümeti tarafından kalkınmakta olan ülkelerde temel ihtiyaçları karşılamak üzere Yerel Projelere Hibe Programı uygulamaları kapsamında, belediye tarafından hazırlanan ve kabul edilen projenin 100 bin dolar bütçeye sahip olduğunu söyledi.

Proje kapsamında ilçede yaşayan kadınların katılımıyla açılacak kursta, el yapımı halı dokunacağını belirten Taşdemir, şunları kaydetti:

''Japonya hükümetinin destekleyeceği 300 proje arasından, 288'i uygulanmaya hak kazandı. Bu projelerden birisi de belediyemiz tarafından hazırlanan 'Çalışan, Üreten Kadın Paylaşandır' adlı projedir. Projemizin ilk 12'ye girmesi ve bunların arasında da ilk 3'te yer alması memnuniyet verici. Açılacak olan halı atölyesinde el dokuması halılar satışa sunulacak.''

Projenin uygulanacağı alanlarda yapılan incelemelerin ardından Taşdemir, üretilmesi planlanan halıların bir örneğini Türkmen'e hediye etti.

Muhabir: Hüseyin Yıldız / Selami Küçükoğlu / Ayşe Yıldız

Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA