Kayseri Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ömer Gülsoy Açıklama Yaptı

Kayseri Sarraf ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ömer Gülsoy, “Altın hale güvenli liman olma özelliğini koruyor.

Bu nedenle vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla altın alabilir.” dedi.

Kayseri Sarraf ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ömer Gülsoy, “Altının son durumu iyi olacak. Tabi fiyatlarda düşüşler yükselmeler olacak. Altın hala güvenli liman özelliğini koruyor. Bu nedenle vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla altın alabilir. Dünyadaki global ve ekonomik kriz altını etkiliyor. Bol paranın gideceği tek yer altındır. Altına uzun vadeli yatırımda yapılabilir. Ayrıca şu sıralar altının düşük fiyata gelmesi alım fırsatı yaratıyor.” diye konuştu.

Gurbetçi vatandaşların gelmesiyle iç piyasada canlılık yaşandığını belirten Gülsoy, “Gurbetçi vatandaşlarımızın Kayseri’ye gelmesi iç piyasada bir canlılık yarattı.Ama son 15 - 20 yıla baktığımız zaman yanlış bir yanılgı var. Çünkü gurbetçi vatandaşlar geldiği zaman altının yükseldiği söyleniyor ama bu böyle değil. Baktığımız zaman gurbetçiler memleketlerine geldiklerinde altın fiyatları düşüşte oluyor. Fiyatlar Eylül ayından itibaren artmaya başlıyor. Ama gurbetçilerimiz geldiği zaman da kuyumcularda gerçekten bir canlanma oluyor. Ben kendilerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Vatandaşlara uyarılarda bulunan Gülsoy, “Vatandaşlar altınlarına sahip olsunlar. Vatandaşın elinde para olsa harcayabilir ama elinde altın olduğu zaman bu kalıcı olur. Şu an için borç krizlerinin devam etmesi altının tahtta kalmasını sağlıyor.” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA