Rusya Federasyonu Ticaret Odası’ndan Ortaca’ya Ziyaret

Rusya Federasyonu St.Petersburg Pushkin Pavlovsk Sanayı Ticaret Odası Başkanlığı’ndaki heyet İki ülke arasındaki turizm, ticaret ve kültürel sanatsal ilişkileri geliştirmek amacıyla 4 gün bölgede kalacak olan 14 kişiden oluşan heyet; Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik’i ziyaret etti.

Ortaca Belediyesine ziyarette bulunan heyette Puşkin-Pavlovsk Kentlerin STO Başkanı Viktor Afanasenko, STO’nun Gayri Menkul Danışmanı Vera Afanasenko, St. Petersburg Beşeri Programlar Merkez Başkanı Vitaliy Vasilyev, Rusya Turizm Acenteler Birliği Kuzey-Batı Federal Çevresi Şubenin İcracı başkanı Tatyna Gavrilova, Narenciye İthalat Şirketi Başkanı, yaş sebze, meyve ithalat yapmak isteyen Mr.Vigor, Kroşdat Keti’nin STO Başkanı Vladimir Şimanskiy, Kroşdat Kentinin STO Başkan Yardımcısı Marina Ulyanova, PuşkinPavlosk Kentlerin Başkan Yardımcısı Sergey Yakunin, İnkotek A.Ş.’den İrina Yakunina, Turizm acente şirketi başkanı, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Ortaca Temsilcisi Sedat Tuncer, Yönetim Kuruyu Meclis Üyesi Hasan Şahin, Ortaca Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü, Narmar Kooperatifi Başkanı İbrahim Aydınlı, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Ali Avcı, Rusya Federasyonu St. Petersburg Pushkin Pavlovsk Sanayi Ticaret Odası Türkiye Temsilcisi Erdoğan Gündüzpolat ve Rusya Federasyonu Danışmanı Çanakkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Aydın İbrahimov toplantıda yer aldı.

Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, ziyaretle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Öncelikle hepiniz hoş geldiniz; sizi burada görmekten ve ağırlamaktan onur duyuyoruz, gurur duyuyoruz. Umarım bu ziyaretler, iki ülke arasında, iki devlet arasında ekonomik ve kültürel iş birliğine yol açacak, olumlu sonuçlara yol açacaktır. Bu bir ilk adımdır. Her şeyin bir ilki olduğu gibi bu adımı öncelikle sizin atmanızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonra bu karşılıklı ziyaretin süreceğine ve bunun somut sonuçlar alınacağına inanıyorum. Hepinize tekrar hoş geldiniz diyorum. Toplantımız hayırlı geçecektir” dedi.

Rusya Federasyonu St. Petersburg Pushkin Pavlovsk Sanayi Ticaret Odası Türkiye Temsilcisi Erdoğan Gündüzpolat tarafından gelen heyetteki Rusya Federasyonu heyetinde bulunanları tek tek tanıttı. Heyetin Tercümanlığını ise, Rusya Federasyonu Danışmanı Çanakkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Aydın İbrahimov yaptı.

Rusya Federasyonu St. Petersburg Pushkin Pavlovsk Sanayi Ticaret Odası Türkiye Temsilcisi Erdoğan Gündüzpolat da, “Buradaki ziyaretimizin amacı; Ortaca Merkezi olmak üzere Göcek, Dalyan ve bu bölgelerle Rusya Federasyonu arasındaki ekonomik, ticari, kültürel sanatsal ve turizm ilişkilerini geliştirmek amaçlanmıştır. Umarım bu gezimizle önemli ikili ilişkiler kuracağız. Ülkemizin önemli tarihi güzelliklerine, insanımızın olumlu yönlerini Rusya Bölgesine tanıtma fırsatı bulacağız. Ortaca, Dalyan ve Göcek Bölgelerine getirmemizin amacı; Rusya Federasyonu ile olan turizm, ticari yatırım ilişkilerini geliştirmek, özellikle narenciye sektöründe ortak işbirlikleri kurmak, ortak projeler geliştirmek, aynı zamanda bölgedeki yatırım imkanlarını yerinde incelemek amacını taşımaktadır. Bunun dışında da Rusya Federasyonu’ndan bölgeye yoğun şekilde turist akışını gerçekleştirmek istiyoruz. Bu tür seyahatler iki ülke arasındaki ilişkilerine büyük katkılar sağlamaktadır. Heyet burada çok yakın ilgi gördü, çok sıcak ilgi gördü. İl gelişlerinde doğa ve insanlarımızdan etkilendiler. Başka bir amacımızda Ege Bölgesi’ne ve özellikle bu bölgeyi tanıtımı Rusya’da en üst düzeyde ve ne geniş alanda gerçekleştirmek amaçlıyoruz. Özellikle Dalyan, Sarıgerme ve Göcek bölgelerine 4 gün süreyle gezeceğiz. O bölgelerdeki turizm imkânlarını yerinde incelemek istiyoruz. Ayrıca tarım alanlarını da gezeceğiz. Çünkü tarım alanları Rusya Federasyonu için önemli, bu bölgeyle Kuzel-Batı Bölgesi arasında tarımsal işbirliklerini geliştirmektir. İleriki dönemde de burada Ruslarla birlikte ortak tarım projeleri, yatırım projeleri planlıyoruz” dedi.

Rusya Federasyonu’nda bulunan he Heyette bulunanların Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında her türlü ilişkinin kurulmasını sağlamak amacı taşıdıklarını bildirdi. Ziyaret sonunda Belediye Başkanı Hasan Karaçelik Heyet Başkanına Ortaca İlçesi anısına buket çiçek ve Plaket vermesinden sonra heyet başkanı; Puşkin-Pavlovsk Kentlerin STO Başkanı Viktor Afanasenko, Rusya Federasyonu’ndan getirdiği hediyeleri verdi .
Kaynak: İHA