Kanser Hastasının İlaçlarını Koyacağı Bir Buzdolabı Bile Yok

Sakarya’da, beyninde tümör olduğu belirlenen kanser hastası Fatma Demirci (22) ilaçlarını koyacak bir buzdolabının olmadığını, ilaçlarının bozulduğunu söyledi.

Sakarya’nın Pamukova ilçesinde, hasta annesi ile birlikte oturan Demirci, gelirleri olmadığını ve çok zor şartlar altında yaşamaya çalıştıklarını belirtti.

Hastalığını 9 ay önce öğrendiğini, ilaçla tedavisinin sürdüğünü, baş dönmeleri sebebiyle çalışamadığını ifade eden Demirci, annesinin de böbrek ve tansiyon hastası olduğunu dile getirdi. Demirci, “İlaçlarımı yeşil kartla alıyorum. Ancak diğer ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. Annemin de hiçbir geliri yok. O da ben de çalışamıyoruz. Komşularımızın yardımlarıyla karnımızı doyurmaya çalışıyoruz. Bazen kuru ekmek bile bulamıyoruz. Evimizde bir buzdolabı bile yok. Bazı ilaçların buzdolabında saklanması gerekiyor. Ancak buzdolabı olmadığı için bazı ilaçlarım bozuluyor.” diye konuştu.

Sakarya Kanser Hastaları Derneği Başkanı Nihal Akar da kanser hastalarının bazı ilaçlarının buzdolabında saklanması gerektiğini belirterek, Demirci’nin öncelikle acilen bir buzdolabına ihtiyacı olduğunu söyledi.

Fatma Demirci’yi Pamukova ilçesindeki evinde ziyaret eden Akar, ailenin çok zor durumda olduğunu söyledi.

Demirci’nin annesinin de böbrek ve tansiyon hastası olduğunu ve hiçbir gelirleri bulunmadığını dilde getiren Akar, “Evlerinde sadece bir kanepe var. Ne buzdolabı, ne çamaşır makinesi ne de elektrikle çalışan eşyası var. Çok zor durumdalar. Yiyecek ekmekleri bile yok. Market alış verişi yaparak aileyi biraz rahatlattık. Ancak aldığımız peynir gibi çabuk bozulan gıdaları koyacak bir buzdolapları bile yok. Hayırseverlerden destek bekliyoruz.” dedi.

Akar, Demirci’nin ilaç tedavisine, Kocaeli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam edildiğini dile getirerek, hastaneye gidecek paranın da zor bulunduğunun altını çizdi. Pamukova Kaymakamı Tuncay Dursun ve Belediye Başkanı Cevat Keser’e hastanın durumuyla ilgili bilgi verdiğini dile getiren Akar, şunları kaydetti: “İki kurum da zaman zaman Demirci’ye hastaneye gidiş yol parası yardımlarında bulunmuşlar. Ancak yeterli değil. Hasta hakkında hem belediye başkanına hem de kaymakama detaylı bilgi verdim. İlgileneceklerini söylediler. En azından öncelikle bu aileye bir buzdolabı temin etmek gerekiyor. Anne, hasta olmasına rağmen leğende çamaşır yıkıyor. Bir çamaşır makinesine ihtiyaçları var. Ayrıca, yemekleri küçük tüpte yapıyorlar. Ocak ve büyük tüp de gerekiyor.”