Amasya Belediyesi'ndan Fotoğraf, Şiir ve Karikatüre Ödül

Amasya Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen karikatür, şiir ve fotoğraf yarışmalarında dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi.

Dereceye giren ve yayınlanacak albümlerde yer almaya hak kazanan eserler Bimarhane’de Sabuncuoğlu Şerefeddin Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesi'nde sergilendi.

Amasya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen sanatı ve sanatçıyı teşvik amaçlı karikatür, şiir ve fotoğraf yarışmalarına Türkiye'nin dört bir yanından kişi katıldı.

Yarışmalar Koordinatörü ve Belediye Başkan Yardımcısı Osman Akbaş, protokol üyelerinin hazırlanan sergiyi incelemeleri esnasında eserler hakkında bilgiler verdi.
Belediye Başkanı Cafer Özdemir, ödül töreni öncesinde yaptığı konuşmada, belediyenin sanatı ve sanatçıları teşvik için gelenekselleştirdiği sanatsal faaliyetlerin devam ettirilmesine, birbirinden değerli eserlerin ortaya çıkarılmasına vesile olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Amasya Belediyesi tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışması’nda olduğu gibi bu yarışmalarda da sanat dünyasına yeni eserler ve yeni isimler kazandırıldığına dikkati çeken Özdemir, bu yarışmaların ve ödül dağıtımının genişleyerek devam ettirileceğini sözlerine ekledi.Ünlü yorumcu Ayşe Egesoy’un ve Marmara Ensemble Müzik Grubu'nun da katıldığı ödül töreninde Başkan Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Feridun Süzer, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek ve Vali Abdil Celil Öz ilk üç dereceye girenlere para ve plaket ödüllerini takdim ettiler. Yarışmalarda dereceye girenler şu şekilde sıralandı:
Fotoğraf: 1. Hakan Özsaraç-Samsun, ödül 2000 lira; 2. Ali Fuat Altın-Kocaeli, ödül 1500 lira; 3. Zeliha Bergüz-İzmir, ödül 1000 lira.Şiir hece dalında: 1. Mustafa Tuğrul Çolak-Samsun, 2. Saltuk Buğra Bıçak-Denizli, 3. İsmihan Karaca- Amasya. Şiir serbest dalda: 1. Yüksel Akyüz-Bursa, 2. Neşet Karaçaltı-Samsun, 3. Mustafa Uçurum-Tokat. Karikatür: 1. Halit Kurtulmuş-Bursa, 2. Cemalettin Güzeloğlu-İzmir, 3. Mehmet Zeber-Balıkesir .