Altan Tan, şehitler İçin Taziyede Bulunma Zahmetine Bile Girmedi

BDP Milletvekili Altan Tan " Artık silahla birbirini öldürerek kabul ettirme, üstünlü sağlama devri sona ermiştir. PKK'nın artık ciddi bir değerlendirme yapması gerekli." dedi.

Katıldığı yayında Dağlıca'da şehit edilen askerler için taziyede bulunma ihtiyacı bile duymayan BDP'li Altan Tan, PKK'lı teröristler için de 'Gerilla ' ifadesini kullandı.

Habertürk ekranlarında yayınlanan Türkiye'nin Nabzı programına katılan BDP Milletvekili Altan Tan terörle mücadelede artık silahın bir çözüm olmadığını söyledi. Eli kanlı terör örgüt üyelerinden 'Gerilla ' diye bahseden Altan Tan bir çözüm reçetesi ortaya koyulması gerektiğini savunurken, PKK'nın ciddi bir değerlendirme yapması gerektiğini ifade etti.

SİLAHLA ÇÖZÜM OLMAZ

TSK'nın dünyanın en güçlü ordularından biri olduğunu kaydeden Altan Tan 'Artık silahla birbirini öldürerek kabul ettirme, üstünlü sağlama devri sona ermiştir. Bu devlet açısından da, Kürt siyaseti ve Kürt gerillaları açısından da mümkün değildir. Kürt siyaseti bundan sonra modern dünyanın ve geldiğimiz çağın bütün demokratik örgütlerini ve kanallarını değerlendirerek, sivil itaatsizlik başta olmak üzere grevler, boykotlar vb. gibi ne varsa bütün Kürt kimliğini elde etmek isteyen bütün Kürtleri toparlayacak ve Türkiye'de her kesimi de ikna edecek ve onları da ikna edecek bir siyasete dönüşmeli. Yapılması gereken artık devrimci halk siyaseti değil, demokratik halk örgütlenmelidir. ' dedi.

LEYLA ZANA MAKSADINI AŞTI
Programın moderatörü Didem Arslan Yılmaz'ın 'Leyla Zana'nın verdiği röportajın altına imzanızı atar mısınız? ' sorusuna ise BDP'li Altan şöyle yanıt verdi:
Ben imzamı atmam. Leyla hanım sevdiğimiz, saydığımız ve benim şahsen de çok saygı duyduğum nadir siyasetçilerden birisidir. Ama bence haddi aşan, maksadı aşan bazı ifadeler kullanılmıştır. '

BEYAZ GAZETE