Hizmet Gönüllüleri Yaşlı Bakım Sertifikalarını Aldı

Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu'nun, Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) İzmir İl Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği "Yaşlı ve Hasta Bakımı ve Tıp Sekreterliği" kursu sonunda 20 kadın kursiyere sertifika verildi.

Son düzenlenen 28 Nisan ile 4 Haziran 2012 arasındaki kursla birlikte toplam 550 kişi sertifika almış oldu. İş garantili Yaşlı ve Hasta Bakımı kursuna katılan herkese ayrıca günlük 20 lira yol parası verildi.

Narlıdere Huzurevi'nde düzenlenen sertifika törenine İzmir Vali Yardımcısı Fazlı Akgün, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zekeriya Ertaş, İş-Kur İl Müdürü Süleyman Boyacıoğlu, Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Nezaket Emine Atasoy, huzurevi sakinleri, kursiyerler ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Vali Yardımcısı Akgün, kursların önemine değinerek, "Bir gün herkes yaşlanacak. Önemli olan, kaliteli yaşamaktır. Bundan dolayı bu kurslar, yaşlılarımız için çok büyük önem taşıyor. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Kursiyerler kısa sürede iş bulabilecek." dedi.

İş-Kur İl Müdürü Boyacıoğlu da bu tür sosyal sorumluluk projelerine destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Türkiye çapında çok önemli sosyal içerikli kurslar düzenleyerek İş-Kur, Halk Eğitim ve meslek liseleriyle işbirliği içinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Atasoy ise şunları kaydetti: "Konfederasyonumuzun, 2009 yılından bu yana İş-Kur ve Halk Eğitim merkezleriyle işbirliği yaparak açtığı kurslarda toplam 550 kişiye sertifika verildi.

Bundan sonra da programlar devam edecek. Bu kursu bitiren kadınlarımız daha kolay iş bulabiliyor, çünkü İzmir, yaşlı nüfusu fazla olan bir il. Bakım elemanı ihtiyacı da gün geçtikte artıyor." Konfederasyon olarak halka yönelik eğitim ve istihdam projelerine devam edeceklerini belirten Atasoy, "Bundan sonraki çalışmalarımızı, yurtdışı ortağımız olan Almanya'nın Hamm Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapacağız. Yaşlı ve hasta bakım kursu projelerinde kursiyerlerimizi, altı aylığına Almanya'ya staj için göndereceğiz." şeklinde konuştu.

Atasoy, daha önce de İş-Kur İl Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen iş garantili çeşitli kurslara katılan bin 200 kişiyi işe yerleştirdiklerini kaydetti.

Tören, konuşmalar ve sertifikaların verilmesinin ardından, huzurevindeki yaşlılarla birlikte canlı müzik eşliğinde eğlenceyle sona erdi .