Bakan Günay’ın, Azeri Meslektaşı İle Canlı Müzik Keyfi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Azeri meslektaşı Ebülfes Garayev ile restore edilen Hamamönü’nü gezdi.

Günay, Altındağ Halk Eğitim Merkezi’nde canlı müzik yapan gruptan, Azeri parça isteğinde bulundu. Günay ve Garayev, parçayı tempo tutarak dinledi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanı Ebulfes Garayev ile birlikte restore edilen Hamamönü’nü ziyaret etti. Günay, Mehmet Akif Ersoy Evi ile Tacettin Dergahı’nda meslektaşına yapılan restore çalışmaları hakkında bilgi verdi. Günay ve Garayev, Altındağ Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezi’’ndeki sergiyi de gezdi. Burada canlı müzik yapan grubun yanına gelen Günay, Azeri parça isteğinde bulundu. Çalınan parçaya, Günay ve Garayev tempo tutarak eşlik etti. Esnafla sohbet eden Günay, buradan fındık satın aldı. Günay ve Garayev, vatandaşlarla fotoğraf da çektirdi.

Bakan Günay, gezi sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Azerbaycan Kültür Günleri çerçevesinde bir açılış programı düzenlendiğini hatırlatarak, “Bu açılış için değerli kardeşim Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanı Garayev geldi. Zamandan istifade ederek İkinci Meclis Binası, Ankara Palas, Resim Heykel Müzesi'ni hızlıca gezme imkanı oldu. Taceddin Dergahı’ndan başlayarak Hamamönü’ndeki gelişmelerle ilgili kendisine bilgi de vermek istedim.” dedi.

Böyle bir etkinliğin Türkiye’de yapılmasından büyük mutluluk duyduğunu vurguladı.

Konuk Bakan Garayev de Türkiye’de düzenlenen Azerbaycan Kültür Günleri’nden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. KASTAMONU AĞLI'DAKİ KAÇAK KAZI Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kastamonu’nun Ağlı ilçesinde yapılan kaçak kazı ile ilgili soruları da cevapladı. Günay, olayın hatırlatılması üzerine, “Kültür Varlıkları orada bir kurtarma kazısı başlattı. Ayrıca emniyette takip ediyor, herhangi bir çalıntı eser var ise ki muhtemelen vardır, onların bulunması konusunda. Bundan sonrası ilgili müdürlüğümüzün kontrolü altında.” şeklinde konuştu.