Vekilden Cumhurbaşkanı'na Yasa Protesto

Avusturya Cumhurbaşkanı'nı İzmir'de ağırlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, öğle yemeği sırasında CHP'li vekilin protestosuyla karşılaştı.

Vekilden Cumhurbaşkanı'na Yasa Protesto
Meclisten geçen 'Havada Grev' yasağının Cumhurbaşkanı tarafından iki gün içinde onaylanmasını CHP İzmir Milletvekili Musa Çam giydiği; 'THY'de grev yasağına hayır' yazılı tişörtle protesto etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile saat 12.20'de geceyi geçirdiği Crowne Plaza Otel'den ayrıldı. Gül, otel önünde kendisini bekleyen vatandaşları el sallayarak selamlarken, eşi Hayrünnisa Gül'ün de krem renkli şıklığıyla dikkat çekti. Bayan Gül'ün kıyafetine uygun aynı renkteki yüksek topuklu ayakkabı tercih etmesi de gözlerden kaçmadı. Gül çifti daha sonra Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı BinaliYıldırım, İzmir milletvekilleri, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Üç Kuyular Boğaziçi Restaurant'ta öğle yemeği yedi.

Cumhurbaşkanı salona girdikten birkaç dakika sonra CHP İzmir Milletvekili Musa Çam üzerinde; 'THY'de grev yasağına hayır' yazılı beyaz tişörtle dışarı çıktı. Çam, Cumhurbaşkanı Gül'ün THY'de grev yasağı getiren yasayı hiç beklemeden imzalamasını doğru bulmadığını söyleyerek tişörtle yemeğe katılmak istediğini ancak Cumhurbaşkanı Gül'ün ricasıüzerine salondan çıktığını belirterek, "Türk Hava Yolların'da çalışan arkadaşlarımıza grev yasağı getirildi.

Cumhurbaşkanımız ne yazık ki hemen iki gün içinde acele şekilde bu yasayı imzaladı ve yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanından şunu beklerdim 15 günlük bekleme süresi vardı, inceleme süresi vardı. Ve Sayın Cumhurbaşkanın ilgili kurumu davet ederek üniversiteleri davet ederek, hukukçuları davet ederek bu yasanın ne getirip götürdüğünü incelemesi gerekirken Cumhurbaşkanı bu yasayı imzaladı. Türk havaYolları'nda çalışan 305 arkadaşımız işini kaybetti. Ben bugün bu tişörtü giyerek buraya geldim ki 305 kişiyi aileleri ile beraber 2 bin kişiyi ilgilendiren hayati bir konudur. İnsan hakları bir konudur. Uluslararası sözleşmelere Türkiye'de imza atmıştır. 305 kişi İstanbul'da Türk Hava Yolları önünde beklemeye devam etmektedir. Bunu ben gündeme taşımak için geldim. Bu tişörtü giyerek onların sorunlarını dertlerini dile getirmek için geldim. İçeri girdim ve içerde benim tişörtle benim geldiğimi biliyorlardı.Cumhurbaşkanı dedi ki: 'Bir yabancı konuğu ağırlıyorum. Bir yabancı konuğu ağırladığım yerde grev yasağı ile ilgili bir tişörtle bulunmanız doğru değil. Benden rica etti. Ben de bu nedenle yemeği terk ettim" şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının Çam'a "Cumhurbaşkanını protesto mu ediyorsunuz?" sorusu üzerine, "Cumhurbaşkanı bir kanun teklifi verildiğinde 15 gün bekleme süresi var. Bunu ciddi şekilde incelemesi gerekirken apar topar imzalaması doğru bulmadığı bu tişörtle hatırlatmak istedim. Kendisinin de bundan bilgisi var" dedi.

Çam yaptığı açıklamaların ardından restauranttan ayrıldı .
Kaynak: İHA