Üniversite Adayları Sınavda Ter Dökerken, Aileleri De Dua Okudu

Türkiye genelinde olduğu gibi Adana'da da Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) adaylar sınav salonlarında üniversiteli olabilmek için ter dökerken, aileleri ise sınav merkezlerinin önünde Kur'an-ı Kerim okuyup, dua etti.

Üniversite Adayları Sınavda Ter Dökerken, Aileleri De Dua Okudu
LYS'nin Matematik Sınavı (LYS-1), Türkiye genelindeki 81 merkez ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Lefkoşa kenti ile aynı anda Adana'da da yapıldı. Adaylar sabah erken saatlerde sınava girecekleri merkezin yolunu tutarken, trafikte ise yoğunluk yaşandı. Sınavın gerçekleştirildiği eğitim kurumlarının önünde yer yer 200 metreye ulaşan araç kuyrukları oluştu.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) herhangi bir puan türünde 180 baraj puanını aşarak LYS'lere katılma hakkı kazanan gençler sınav salonlarında ter dökerken, öğrenci velileri de okul bahçelerinde Kur’an-ı Kerim okuyarak, dua etti. Gençler kadar heyecanlı olan aileler, “Hem kendimizi sakinleştirmek hem de çocuklarımıza manevi destek olmak için dua okuyoruz” dediler

Bu arada her sınav öncesi bildirilmesine rağmen bazı öğrencilerin sınav yerlerine telefon, cüzdan ve saat gibi sınav salonlarına sokulması yasak olan eşyaları da yanlarında getirmesi sorun oldu. Söz konusu ziynet eşyalarını bırakacak kimseyi bulamayan öğrencilerin imdadına ise okul kantinleri yetişti.

Bugün Matematik Sınavı (LYS-1) ve Yabancı Dil Sınavı (LYS-5) ile başlayan LYS maratonu, yarın da Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4) ile devam edecek. Adaylar, matematik testinde 50, geometri testinde 30 olmak üzere toplam 80 soruya yanıt verecek. 120 dakika sürecek olan sınavda matematikten ortalama 10, geometriden de ortalama 6 soruya doğru yanıt veren adaylar, barajı da aşacak. Öğleden sonra saat 14.30'da gerçekleştirilecek Yabancı Dil Sınavı'nda ise 80 sorudan oluşacak bir kitapçık öğrencilere dağıtılacak. Bu sınavdan da 16 soru yapan barajı aşmış olacak .
Kaynak: İHA