Televizyonda Gördüğü Meyveleri Bahçesinde Yetiştiriyor

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, 57 yaşındaki Veysel Tüysüz televizyonda gördüğü tropikal meyve ağaçlarını 10 dönümlük bahçesinde yetiştiriyor.

Televizyonda Gördüğü Meyveleri Bahçesinde Yetiştiriyor
İlçede marangozculuk yapan Veysel Tüysüz televizyonda gördüğü goji berry, feijoa, pepino, Japon armudu, kamkat gibi 35 ayrı çeşit tropikal meyveyi, yaşadığı köyde evinin önündeki 10 dönümlük bahçede yetiştiriyor.

Zamanının büyük bölümünü de bahçesinde geçiren Tüysüz, televizyonda görüp diktiği tropikal meyve fidelerinin Çukurova iklimine uygun olup olmadığını merak ettiği için bu işe giriştiğini belirtiyor.

Bahçesine diktiği bazı meyve fidelerinin bu yıl meyve verdiğini söyleyen Tüysüz, “Daha önce ismini dahi duymadığım bu meyveleri televizyonda gördüm. Bu meyvelerin yetiştiği ülkeleri araştırdım. Meyvelerin yetiştiği ülkelerin ikliminin bu yöre iklimine yakın olduğunu gördüm. Bu tropikal meyve fidelerini yurt dışından getirterek evimin bahçesine diktim. Bazı meyve fideleri ya toprağı beğenmediler ya soğuk havayı sevmediler, kimi fideler de çok sıcaktan dolayı yetişmedi. Ancak dünyaca ünlü goji berry fidesi meyve verdi. Japon armudu da çok meyve verdi salkım salkım oldu. Aslında yetişmez dediğimiz ve ismini dahi duymadığımız birçok meyvenin bu topraklarda da rahatlıkla yetişebileceğini gördüm. Bu meyveler çok pahalı meyveler. Yöre insanı için bu meyveler alternatif bir geçim kaynağı olabilir” şeklinde konuştu .
Kaynak: İHA