AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, Uluslararası Şehircilik Kurultayına Danısman Oldu

Ak Parti İzmir Milletvekili, TBMM Dış İlişkiler Komisyon Üyesi Rıfat Sait 2005 yılında Ankara’da Kurulan Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliğinin düzenlediği Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayına Danışman Kurulu Üyesi oldu.

AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, Uluslararası Şehircilik Kurultayına Danısman Oldu
2010 yılında Kazakistan’ın başkenti Astana’da Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev himayelerinde gerçekleşen 3. kurultayın ardından bu yıl 15-18 Ekim 2012 tarihleri arasında kurultayın 5.’si Trabzon’da yapılacak. Bu yılki Kurultay, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın himayelerinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreterliği’nin koordinasyonunda, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliğinin organizasyonunda 40 farklı ülkeden temsilcinin katılımlarıyla gerçekleşecek. Kurultayın danışma kurulu üyeliğine seçilen İzmir milletvekili Rifat Sait, bu önemli çalışmada yer almaktan büyük onur duyduğunu, kentsel dönüşüm süreci içinde bulunan İzmir’in şehircilik ve planlama çalışmaları için bu organizasyonun kendisine büyük bir tecrübe kazandıracağını belirtti.

Sait kurultayın İpekyolu Üniversiteler Birliği’nin (ESRUC) Bilim Heyeti Başkanlığı’nda başta yerel yönetimler, Mühendislik-Mimarlık camiası ve şehircilik otoriteleri olmak üzere 40’ın üzerinde ülke temsilcisinin katılımı ile gerçekleştirileceğini söyledi.

Başkanlığını Dr. İlyas Demirci, Genel Sekreterliğini Düsen Kasinov’un yaptığı kurultayın Türk Dünyası Mimari ve Şehirciliğin de önemli bir rol oynayacağı biliniyor. Böylesi önemli bir kurultayda İzmir Milletvekili Rifat Sait’in de yer almasının İzmir kent mimarisi açısından önemli olduğu vurgulandı
Kaynak: İHA