Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde Örnek YGS Deneme Sınavı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi örnek bir uygulamayla, sınava girecek adayların katıldığı, gerçeği ile aynı koşulların sağlandığı YGS deneme sınavını gerçekleştirdi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Zafer Dershanesi işbirliği ile Yabancı Diller Yüksek Okulu, Hukuk Fakültesi ve İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi'nde gerçekleştirilen YGS'nin provası niteliğindeki deneme sınavına 600 civarında öğrenci katıldı.

Adaylar, gerçek sınav atmosferini yaşayarak, sınav stresi ve kaygısını yenmeye çalıştı. Aynı zamanda, Gaziantep’teki öğrencilerin YGS başarısını artırmayı ve öğrencileri gerçek sınav öncesi motive etmeyi amaçlayan deneme sınavında, Zafer Dershanesi öğretmenleri yanında, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Akademik ve idari personeli de görev aldı. Sınavın bitmesinin ardından, Zafer Dershanesi öğrencilerine fakülteler ve bölümler, geçen yıllardaki bölüm taban puanları, bursluluk durumları, yıllık ücretler ve programlar hakkında bilgiler verildi.

Öğrencilere ayrıca üniversiteyi tanıtıcı broşürler ve promosyon malzemeleri hediye edildi. Zafer Dershanesi öğretmenleri, öğrencilerine bu imkânın sağlanmasından dolayı Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özdemir ve kendilerine sınav sırasında yardımcı olan üniversite personeline teşekkür etti.