Deutsche Welle, Türkçe Magazin Kanalı Kuracak

Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle, Türkiye’ye yayın yapacak Türkçe bir "Avrupa magazin kanalı" hazırlığında.

Deutsche Welle’nin program projeleri sorumlusu Gero Schliess, Türkiye'de ortak bir verici ile bu yayını gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Europe Online portalının haberine göre Gero Schliess, “Beethoven İle Buluşma” adı altında gerçekleştirilen bir dizi organizasyonla Türkiye ile olan kültürel alışverişin güçleneceğini bildirdi. Schliess ayrıca Türk kültür gazetecileri ile bir çalıştay düzenleneceğini ifade etti.

Proje için Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, Bonn Beethoven Festivali ve Alman Berlin Senfoni Orkestrası işbirliği yapıyor. Berlin Orkestrası üyeleri İstanbul’da genç Türk müzisyenlere eğitim veriyor. İlk konserin cuma günü İstanbul’da yapılması planlanıyor. Bonn’da gerçekleştirilecek Beethoven Festivali çerçevesinde ise Türkiye Gençlik Orkestrası 19 Eylül’de Mehmet Erhan Tanman’ın Deutsche Welle’nin isteği üzerine bestelediği “Traffic” adlı eserini icra edecek. Orkestrayı Cem Mansur yönetecek.

İNTERNETTEN ALMANCA KURSLARI

Deutsche Welle konserleri kaydedip internet üzerinden de erişilebilir kılmak istiyor. Deutsche Welle aynı zamanda Türkiye’deki multimedya servisini de genişletmeyi amaçlıyor. Almanca öğrenilmesi için geliştirilen çevrimiçi-dil kursları da buna dahil olacak. “Harry-Zamanda Tutsak Kalmış” adlı 100 bölümden oluşan bir hikâye, ders olarak hazırlanıyor .