ÇKA’dan Kazanılan Projelerin Sözleşmeleri İmzalandı

Mersin’in Tarsus ilçe Belediyesi tarafından hazırlanan ve desteklenmeye hak kazanan “Tarsus Yaşam Boyu Eğitim ve Spor Merkezi” ve “Tarsus Gençlik Kampı” projeleri imza töreni gerçekleşti.

ÇKA’dan Kazanılan Projelerin Sözleşmeleri İmzalandı
Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak tarafından imzalanan projeler, sözleşmelerin karşılıklı imzalanması ile resmen başladı.

Tarsus Yaşam Boyu Eğitim ve Spor Merkezi (TAYEM) projesi ile Fevzi Çakmak Mahallesi, eski itfaiye tesisleri tam bir yaşam merkezi haline geleceğini söyleyen Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yer olarak da oldukça merkezi bir yer olan, TARSU AVM karşısındaki bina 8-16 yaş arası çocuklar ve 16-50 yaş arası kadınlara hitap edeceğini söyledi.

TAYEM’de proje ile spor salonu, bilim parkı ve birçok atölye oluşturulacağını ifade eden Başkan Kocamaz, eğitim sınıfları, bilgisayar salonu, müzik atölyesi, resim atölyesi, model uçak atölyesi oluşacağını vurguladı.

Tarsuslu gençlerin ufkunu açmak ve güzel zaman geçirmeleri için hazırlanacak olan Tarsus Gençlik Kampı’nın İncirlikuyu Köyü, Berdan Barajı Gölet alanında 12-15 yaş arası gençlerin yararlanacağı dile getiren Başkan Kocamaz, içinde bungalov evlerin olacağı bir kamp alanı olarak tasarlandığını kampta gençler birlikte zaman geçirerek ortak sosyal etkinliklere katılacaklarını söyledi.

Başkan Kocamaz, “Bu iki projede Tarsus’ta ki birliğe, dirliğe, bütünlüğe, barış ve kardeşliğe, dayanışmaya vesile olacak projeler. Bunlardan bir tanesi yıllardır düşündüğümüz ama bir türlü hayata geçiremediğimiz Tarsus’ta bir Gençlik Merkezi oluşturulmasına yönelik. Berdan Barajı bölgesinde inşallah bazı bungalov evler yapılacak, bunların ortak mekanları olacak, etüt yapılacak salonları olacak. Her türlü eğitimin verilebileceği ve aynı yaştaki gençlerin Tarsus’un değişik mahallerinde bulunan gençlerin bir hafta süreyle bir arada bulunacağı, birbirlerini tanımalarına vesile olacak. Akşamları da çeşitli eğlencelerle, etütlerle vatana, millete, Tarsus’a bağlılığa yönelik eğitimler verilecek. Ve inşallah Türkiye’de belki bir ilk olarak ta örnek alınacak bir proje önümüzdeki tarihte hayata geçecek. İkinci projede bölgede gençler için hem spor hem bilim yönünden eğitilecekleri salonlarında yer alacağı bir bilim ve araştırma merkezi kurulacak. Gençlerimiz okullarında görmedikleri deneyleri gelip orada yapma imkanına da bizzat yerinde görme imkanına da kavuşmuş olacaklar. Ben bu iki projenin de özellikle gençlerimiz için faydalı olacağı düşüncesindeyim ve inşallah bu alanlarda bir araya gelecek gençler hem kent bilincine kavuşacak hem hemşehricilik bilincine kavuşacak, birbirine yakınlaştığı içinde daha sıcak davranacak, sempatiyle bakacak ve gelecekteki Tarsusluluk ruhunun gelişmesine katkı sağlarken birlik ve beraberliğe de zemin oluşturacak. Ben her iki projenin de hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA