Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Asım Balcı'dan Açıklama

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, ilçelerin sorunlarını ve bunlara yönelik çözüm önerilerini belirlemenin öncelikli çalışma başlıklarından birisi olduğunu bildirdi.

Ankara Kalkınma Ajansı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Ajans'ın ilçe çalıştayları kapsamında Kızılcahamam'da çalıştay düzenlediği belirtildi.

Çalıştayda, Genel Sekreter Balcı, Ajans olarak ilçelere ayrı bir önem verdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

''İlçelerimizin sorunlarını ve bunlara yönelik çözüm önerilerini belirlemek öncelikli çalışma başlıklarımızdan biri. Doğası, havası, termal zenginliğiyle Kızılcahamam büyük bir potansiyele sahip. İlçede Ajansımızca desteklenen projeler var ve biz bunların sayısının önümüzdeki dönemde artmasını istiyoruz.''

Kızılcahamam Kaymakamı Mustafa Çit de çalıştay ile ortak aklın harekete geçirileceğini ve Kızılcahamam'ın geleceğinin şekillendirileceğini belirterek, ilçeye katkılarından dolayı Ankara Kalkınma Ajansı'na teşekkür etti.

Belediye Başkanı Coşkun Ünal ise yeni Teşvik Yasası ile Kızılcahamam'ın Türkiye'ye büyük katkı sağlayacağına inandığını kaydederek, ilçe için 2023 yılında termal ve kongre turizminin merkezi olma hedefini koyduklarını anımsattı.

Hedefe ulaşılabilmesi için uluslararası standartlarda tesislerin yapılması ve insan kaynaklarının iyileştirilmesi gerektiğini vurgulayan Ünal, Kızılcahamam'ın Türkiye'nin sağlık turizm merkezi olmaya aday olduğunun bildirdi.

Katılımcıların ilçeye ilişkin öncelikli sorunları belirlediği oturumun ardından çözüm önerileri ele alındı.

Muhabir: Özcan Yıldırım

Yayıncı: Ercan Halıcı
Kaynak: AA