AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay'dan Açıklama

AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Altıntaş ilçesinde yapımına devam edilen Zafer Bölgesel Havalimanı'nın faaliyete girmesiyle Kütahya ve bölgenin yıldızının parlayacağını bildirdi.

Kinay, yaptığı yazılı açıklamada, yüklenici firma IC İçtaş AŞ yetkililerini ziyaret ederek, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerinin ihtiyacını karşılayacak tesis inşaatının durumu hakkında bilgi aldığını belirtti.

Havalimanının 50 milyon avroluk bir yatırım olduğunu ve en geç 29 Ekim 2012'de tamamlanarak hizmete açılacağını duyuran Kinay, şöyle devam etti:

''Yap-işlet-devret modeliyle ihale edilen ve işletme süresi 30 yıl olarak belirlenen Zafer Bölgesel Havalimanı projesi, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerimizin geleceğine yapılan devasa bir yatırımdır. Havalimanımız 3 milyon 248 bin kilometre alan üzerinde inşa edilmekte olup, 18 ay gibi kısa bir sürede tamamlanıp halkımızın hizmetine açılacaktır. Proje, terminal, itfaiye, genel amaçlı garaj, ısı ve enerji merkezi binalarıyla uçuş kulesi olmak üzere 5 üniteden oluşmaktadır. Proje, Kütahya'mızın turizm potansiyelini artıracağı gibi, iş adamı ve sanayicilerimizin yurt içi ve yurt dışı seyahatlerinde köprü görevi üstlenecektir.''

-''Muhalefetin Kütahya ve bölge kamuoyuna özür borcu var''-

Kinay, proje şekillendiğinde, muhalefet temsilcilerinin kamuoyunu yanlış şekilde yönlendirmeye çalışarak, burada havalimanı yapılmasının mümkün olmadığını, yapılsa bile çalışmayacağını söylediğini savundu.

Gelinen noktada inşaatın hızla ilerlediğini vurgulayan Kinay, şunları kaydetti:

''Zafer Bölgesel Havalimanı'nın faaliyete girmesiyle Kütahya'mızın ve bölgenin yıldızı parlayacaktır. Havalimanını yapan firmanın yap-işlet-devret modelini benimsemesi de Kütahya'mız ve bölgenin geleceğine olan güveninin en büyük göstergesidir. Sadece muhalefet etmek mantığıyla hareket eden bu arkadaşlarımızın, Kütahya ve bölge kamuoyuna özür borcu bulunmaktadır. Bu büyük ve hayırlı yatırım için son derece mutlu ve sevinçliyiz. Kendilerini de bu büyük sevince ortak olmaya davet ediyoruz. Havalimanımızın planlanan tarihte hizmete açılması için de her türlü desteği vermeye hazırız.

Muhabir: Sedat Gök

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA