Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, ''Bu dik, onurlu duruşla artık Davos'a gitmediğiniz zaman Davos sizin ayağınıza geliyor, Türkiye'ye geliyor'' dedi.

Hüseyin Tanrıverdi, Salihli ilçesinde hayırsever Mustafa Sönmez tarafından yaptırılan ve 110 bin liraya malolan Ayşe-Ferit Sönmez Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nun açılış törenine katıldı.

Tanrıverdi, törende yaptığı konuşmada, 2009 yılında düzenlenen Davos Zirvesi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a haksızlık yapıldığını, Erdoğan'ın da haksızlık karşısında ''one minute'' sözleriyle toplantıyı terk ettiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

''Başbakanımız, 'Benim için Davos bitti. Bundan sonra daha Davos'a gelmem' demişti. Bu hafta İstanbul'da Ekonomik Forum yapıldı. Bu dik, onurlu duruşla artık Davos'a gitmediğiniz zaman Davos sizin ayağınıza geliyor. Türkiye'ye geliyor. Bunlar Türkiye'nin nereden nereye geldiğini gösteren önemli olgulardır. Türkiye'nin kabuğunu kırdığını, Türkiye'nin dünyada hatırı sayılır bir ülke olduğunu açıkça göstermektedir.''

Sağlıktaki değişimin de herkes tarafından fark edildiğini, hastane ve eczane kuyruklarında bekleyen vatandaş kalmadığını kaydeden Tanrıverdi, ''Ben sağlam gittim hasta döndüm' diyen bir tane hemşehrim var mı- Yok. Ama önceden 'dayınız' olmazsa hastanede muayene olamazdınız. Doktorun muayenesine gitmeden hastanede tedavi olma şansınız yoktu. Aylar sonrasına, haftalar sonrasına sıra verilir, ne olacağı belli olmazdı. Şu an çok şükür sağlıkta önemli bir değişimi, dönüşümü gerçekleştirdik'' diye konuştu.

-Öğrenci yurdunun temel atma törenine katıldı-

Hüseyin Tanrıverdi, daha sonra Celal Bayar Üniversitesi Salihli Meslek Yüksek Okulu'nun bahçesindeki 500 öğrenci kapasiteli yurdun temel atma törenine katıldı.

Tanrıverdi, buradaki konuşmasında eğitimli, bilinçli, bilgiyi yakalamış gençlerin ülkenin sigortası olduğunu vurguladı.

Eğitimin önünde engel bulunmadığını, okumak isteyen gençler için burs, kredi, yurt gibi çok önemli imkanlar bulunduğunu dile getiren Tanrıverdi, şöyle konuştu:

''AK Parti iktidarımız gençlerimizin eğitimine büyük destek vermektedir. Üniversitelerimizin sayısını artırmıştır. Bugün Türkiye'de üniversitesi olmayan ilimiz kalmamıştır. Kimi illerimizde ikinci, üçüncü, dördüncü üniversiteler açıldı. Manisa'da tek üniversitemiz var ama tüm ilimiz geneline yayılmış meslek yüksek okulları mevcuttur. İnşallah ilçelerimizde fakülteler açılacak. İnanıyorum ki, Manisalı hemşehrilerimiz, hayırseverlerimizin de katkılarıyla Manisa ikinci bir üniversiteye kavuşacaktır. Bu, büyük Manisa'ya yakışan bir eğitim merkezi olacaktır.''

Törenlere AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi'nin yanı sıra Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Metin Şahin ile akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Celal Bayar Üniversitesi Salihli Meslek Yüksek Okulu'nun mezuniyet törenine de katılarak, dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Muhabir: Çetin Karabıyık - Seyhan Kurtman

Yayıncı: Fazilet Özer
Kaynak: AA