Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar Açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, sanatı, sanatçıyı yaşatmanın zor bir iş olduğunu belirterek, ''Sanatçıları kundaktan çıkmış bebeği kucağında tutar gibi tutmak, öyle kollamak lazım'' dedi.

Trabzon Sanatevi tarafından düzenlenen 4. Sanat Günleri'nin açılış törenine katılan Bakan Bayraktar, geç kaldığı için davetlilerden özür diledi.

Bayraktar, sanatçı olmanın üstün ruh, zeka, kabiliyet istediğini ifade ederek, ''Öyle bir beceriyi Allah herkese vermez. Herkesi sanatçının olduğu seviyeye koymak olmaz. Biz sanatçı olamayız. Sanatçıları yürekten tebrik etmek lazım'' diye konuştu.

Sanat şehri Trabzon'un aynı zamanda sanatçı yetiştiren bir şehir olduğunu vurgulayan Bayraktar, şöyle devam etti:

''Ülkelerin seviyesi sanatçı sayılarıyla ölçülüyor. Bir şehirde de çok sanatçı varsa, yetişmişse, o şehrin kapasitesi, kalitesi, seviyesi onunla ölçülüyor. Sanatçılarımızın yetişmesi, gelişmesi için bizim de desteklememiz lazım yerel yönetimler, hükümet olarak. Moral olarak, maddi olarak desteklemek, iklimi oluşturmak gerekli. Bunların yapılaşma şartları için ne gerekiyorsa oluşturma noktasında bizim de üzerimize düşen görevler, borçlar var hükümet olarak, Trabzonlu olarak borcumuz var.''

Bakan Bayraktar, sanatı, sanatçıyı yaşatmanın zor iş olduğuna dikkati çekerek, ''Sanatçıları, kundaktan çıkmış bebeği kucağında tutar gibi tutmak, öyle kollamak lazım. Sanatçı bir defa hassas olmasa sanatçı olamaz. Bunu iyi bellemek lazım. Ben bunu iyi belleyemedim, o bakımdan özür diliyorum'' dedi.

Bakan Bayraktar, konuşmaların ardından ünlü karikatürist Turhan Selçuk'un eserlerinin yer aldığı sergiyi açtı. Sergide Selçuk'un, Abdülcanbaz serisindeki karikatür kahramanlarının, sanatçı Hasan Fehmi Hızal tarafından yapılan heykelleri de yer aldı.

Serginin açılışına, Vali Recep Kızılcık, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Faruk Nafız Özak ve Safiye Seymenoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun yanı sıra Turhan Selçuk'un kızı Aslı Selçuk da katıldı.

-''Biz hükümet olarak sizlerin yanınızdayız''-

Bakan Bayraktar, Trabzon Valiliği ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Özürlü Destek Programı kapsamında yürütülen ''Bize de Yer Açar Mısın'' projesinin Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen beceri etkinlik gösterisine de katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, ebeveyn olmanın çok kutsal bir olgu olduğunu belirten Bakan Bayraktar, ''Hele ana olmak, anlatılamayacak kadar kutsal. Engelli yavruları bağrına basarak, onları ciğerlerinden kopan değer olarak topluma kazandırmak, çekingenliklerini üzerinden atmak için daha fazla gayret eden anneler, ayaklarının altı öpülesi varlıklardır'' diye konuştu.

Bakan Bayraktar, engelli çocukları olan annelere Allah'tan güç, kuvvet dileyerek, ''Biz hükümet olarak sizlerin yanınızdayız. Bu çocuklarımızı topluma kazandırmak için gösterdiğiniz gayret daim olsun'' dedi.

Bayraktar, Erdoğdu Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'ne devam eden çocuklardan oluşan koruyu bir süre dinledi .
Kaynak: AA