Bakan Faruk Çelik, Balıklıgöl Devlet Hastanesi Bünyesinde Kurulan Birimleri Hizmete Açtı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'da Balıklıgöl Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan bazı birimleri hizmete açtı.

Çelik, Şanlıurfa temasları kapsamında beraberinde Vali Celalettin Güvenç ile Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek, burada yeni açılan fizik tedavi ünitesi, özel oda, misafirhane ve yenilenen koroner yoğun bakım ünitesinin açılışını gerçekleştirdi.

Daha sonra söz konusu birimlerde incelemelerde bulunan Çelik, Hastane Başhekimi Dr. Şahin Yaztürk'ten çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Hastane çıkışında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını da cevaplandıran Bakan Çelik, bir gazetecinin ''kürtaj tartışmaları''yla ilgili sorusunu şöyle cevaplandırdı:

''Önümüzdeki süreç içerisinde belki Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesindeki bazı rakamları açıklayabilirim. Hekim arkadaşlarımız bu konuyla ilgili değerlendirmelerini yapıyor. O noktada kalınmasında yarar var.''

Başka bir gazetecinin Hükümetle memur sendikaları arasındaki toplu sözleşme sürecinde hakem heyetinin vermiş olduğu karara ilişkin sorusu üzerine Faruk Çelik, 4+4'lük zammın enflasyonun üzerinde bir artış olduğunu belirterek, mevsimlik siyaset yapmadıklarını, Türkiye'nin geleceğini aydınlatan, kalıcı bir siyaset anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi.

Pazar günü yapılacak AK Parti Şanlıurfa İl Kongresi'ni de değerlendiren Çelik, GAP Arena Stadyumu'nda yapılacak kongrenin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi için hazırlıkların sürdüğünü kaydetti.

Bakan Çelik, Şanlıurfa'daki yatırımlara da büyük önem verdiklerini belirterek, taahhüt ettikleri projeleri bir bir hayata geçirdiklerini ifade etti.

-Bakan Çelik'ten akülü araba talebi

Bu arada, Bakan Faruk Çelik'in gelişi öncesinde, rapor almak için geldiği hastane önünde kısa süreli baygınlık geçiren ve acilde müdahale edilen Fatma Yıldız'ın eşi Murat Yıldız, bir süre sonra hastaneye gelen Bakan Çelik'in yanına giderek, özürlü eşine akülü araba verilmesini istedi.

Bakan Çelik de beraberindeki Vali Celalettin Güvenç'e Yıldız'a yardımcı olunması talimatını verdi .
Kaynak: AA